Diderot! art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

Catalogació i taxació d'obres d'art

Catàlegs raonats que impulsem:

Preguntes freqüents

Quin és el preu d’una obra d’art?

Per esbrinar el valor de mercat d’una obra d’art s’ha de tenir en compte un seguit de coeficients com la cotització de la firma, el període, la tècnica, l’estil, el tema, les dimensions, la categoria, l’originalitat, la perfecció, la raresa, la demanda, els preus assolits per obres similars o l’estat de conservació.

Per tant, per conèixer el valor just de mercat d’una obra d’art, només es pot saber a través d’una valoració econòmica professional (és a dir, argumentada amb dades i plantejada científicament), la qual permetrà negociar amb garanties la seva venda o saber amb exactitud l’abast econòmic del patrimoni familiar.

Per què haig de tenir catalogada la meva col·lecció? Per què haig de tenir un certificat d’autenticitat d’una obra d’art?

Avui en dia és indispensable que les obres d’art estiguin catalogades i acompanyades del corresponent certificat. Aquest tipus de document certifica l’autenticitat i l’origen legítim de l’obra, la qual cosa reverteix automàticament en l’augment de la seva valoració econòmica.

Per altra banda, la catalogació de la pròpia col·lecció resulta una eina bàsica per al seu control i gestió. La gestió de préstecs d'obres d'art, el repartiment de béns, la denúncia de robatoris o la contractació d’assegurances requereixen –si es vol fer amb garanties- d’un inventari professional.

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.