diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu de Lleida (museu)

Espais

Fitxa de Museu de Lleida

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu de Lleida

Nom de l'espai
Museu de Lleida
Direcció
Sant Crist, 1 | 25002 Lleida
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 973 283 075
Correu-e
museu@museudelleida.cat
Web
museudelleida.cat
Horari habitual
10.00 - 14.00 i 16.00 - 18.00 (dimarts - dissabtes); 10.00 - 14.00 (diumenges i festius); dilluns tancat. Horari d'estiu (1 de juny - 30 de setembre): 10.00 - 14.00 i 17.00 - 19.00 (dimarts - dissabtes); 10.00 - 14.00 (diumenges i festius); dilluns tancat.
Dies gratuïts
primers dimarts de mes
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

El Museu de Lleida és una institució creada mitjançant un conveni signat l’1 d’agost del 1997 en forma de consorci institucional, integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació i l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià i el Bisbat de Lleida. El Consorci neix a partir de l’adscripció de les dues grans col·leccions centenàries conservades a la ciutat de Lleida: l’arqueològica, procedent de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i hereva del fons que havia nodrit l’antic Museu d’Antiguitats, creat el 1868; i l’artística, que havia conformat l’antic Museu Diocesà de Lleida, fundat el 1893. El museu integra, a més, les col·leccions aportades pel Capítol de la Catedral de Lleida, i alguns dipòsits puntuals del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

La nova seu del Museu de Lleida, construïda als terrenys de l’antiga Llar de Sant Josep, és obra de l’arquitecte Joan Rodon i integra part de l’antiga Casa de la Misericòrdia. Aprofita també l’antiga església del convent dels carmelites descalços, un temple de començaments del segle XVII, ampliat i redecorat al llarg del temps, afegint-lo al discurs museogràfic i fent-lo partícip del nou projecte.

L’exposició permanent reuneix gairebé 1000 objectes – restes arqueològiques, pintura, escultura, arts de l’objecte, tapissos, indumentària, mobiliari i numismàtica- que acompanyen al visitant en un recorregut per la història i el patrimoni -des de la prehistòria fins al segle XX- d’un ampli territori que té la ciutat de Lleida com a capital natural.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.