diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Ricard FIGUERAS BONET (Sabadell, 1955), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Ricard FIGUERAS BONET (Sabadell, 1955)

sense imatge de Ricard FIGUERAS BONET

dades bàsiques de Ricard FIGUERAS BONET

Informació extesa de Ricard FIGUERAS BONET

Biografia:Ricard Figueras Bonet va cursar estudis d’Economia i Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, així com d’Humanitats a la Universidad Nacional de Educación a Distancia i a la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo de Santander. Va estudiar a l’Escola de Dibuix i Pintura de Sabadell i va participar als tallers de pintura de l’Escola d’Art i Disseny Eina, amb el pintor Xavier Serra de Rivera. També va estudiar dibuix a l’Escola Lliure del Mediterrani de Barcelona i participà en el taller “Maestros de la Figuración” de la Universitat de Navarra, impartit per Antonio López i Juan José Aquerreta.

La seva carrera expositiva comença l’any 1981, quan va participar a la mostra col·lectiva Sabadell a Picasso, organitzada pel Museu d’Art de Sabadell. Des d’aquest moment va anar desenvolupant i mostrant el seu llenguatge personal en nombroses exposicions individuals i col·lectives. Als anys noranta va presentar nombroses exposicions individuals a la seva ciutat natal, a la galeria Intel·lecte, a la Negre Art o a l’Àcadèmia de Belles Arts, i als 2000 a l’Alliance Française o a la Traç d’Art. També ho va fer a d'altresciutats coma Barcelona, Girona, Tarragona, Santander, Sevilla Màlaga, Alacant, Nova York, entre d’altres. L’any 1998 va obtenir una residència en el Centre de Producció i Creació Artística La Nau, que gestionava el Museu d’Art de Sabadell, i posteriorment a L’Estruch.

Es defineix com un pintor figuratiu i treballa a partir de les formes reals, transformant la realitat que veu. La seva obra té reminiscències de la pintura romàntica pel seu contingut narratiu amb un estil molt personal. L’artista ens presenta un món que trenca amb la imatge de la realitat.

Font principal del text: Museu d'Art de Sabadell

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.