diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Exposició col·lectiva El gusto moderno. Art déco en París, 1910-1935

imatge de la activitat

Comentari sobre El gusto moderno. Art déco en París, 1910-1935La mostra no és –i al mateix temps sí que ho és– una exposició "d'arts decoratives". Compta amb excel·lents exemples de peces que s'hi adscriuen, però ha estat precisament concebuda i desenvolupada per desafiar a la ja tradicional separació entre les belles arts i les arts decoratives o aplicades, típica de la nostra consciència estètica moderna "musealitzada". L'exposició vol qüestionar la gairebé total absència de l'art déco a la història de l'art modern, als seus manuals i en la pràctica curatorial i vindicar –tal com ha ocorregut en alguns casos exemplars a partir del revival déco que es va produir a partir dels anys setanta– no solament l'òbvia bellesa de l'art déco, sinó l'interès i la complexitat cultural i artística del seu peculiar caràcter modern.

El que coneixem com art déco va ser un estil alternatiu a les avantguardes: va significar una modernitat més pragmàtica i ornamental que utòpica i funcionalista i va acabar convertint-se en el gran estil del desig i el gust moderns, tan característics de les societats occidentals i del capitalisme de les primeres dècades segle XX. L'exposició arriba fins a mitjan anys trenta, quan la peculiar modernitat de l'art déco es reuneix i es barreja amb aquelles noves formes –les de Charlotte Perriand, Le Corbusier o Eileen Grey– habitualment identificades amb la modernitat, de la història de la qual l'art decó sembla gairebé no haver-ne format part.

Vídeo :

© FUNDACIÓN JUAN MARCH, 2015 | El gusto moderno. Art déco en París, 1910-1935 [en castellà]

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
exposició col·lectiva
Lloc
FUNDACIóN JUAN MARCH (Madrid)
Dia (celebració / inauguració)
Data inicial
Data final
El temps a Madrid
El tiempo - Tutiempo.net
Comissariat
Tim BENTON.
Artistes vinculats
Jean DUNAND,
Charles Édouard JEANNERET Le Corbusier*,
Pablo PICASSO.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.