diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Exposició individual Joaquín Torres-García: un moderno en la Arcadia

imatge de la activitat

Comentari sobre Joaquín Torres-García: un moderno en la ArcadiaTorres-García (1874 - 1949) està considerat una figura central en la història de l'art modern. En la seva obra va adoptar la llibertat formal de la modernitat -sense compartir la fascinació pel progrés de la major part de les ideologies modernes- i va tenir com a objectiu l'ambició de produir un art que fos al mateix temps temporal i universal, constructiu i simbòlic, abstracte i concret. Joaquín Torres-García: un modern en l'Arcàdia posa l'accent en la individualitat radical d'un artista que eludeix la classificació i que esdevingué una figura central en la història de l'art modern, que aconseguí fascinar a generacions d'artistes dels dos costats de l'Atlàntic, però especialment els americans, com poden ser Barnett Newman, Louise Bourgeois i tants d'altres. A mesura que assimilava i transformava les invencions formals de l'art modern, Torres-García es va mantenir fidel a una visió del temps com una col·lisió de diferents períodes, en comptes d'una progressió lineal (una distinció que és particularment rellevant a l'art contemporani).

L'exhibició a l'Espacio Fundación Telefónica s'estructura cronològicament, concretament en una sèrie de capítols importants que abasten l'obra completa de l'artista, des de les seves primeres obres a Barcelona a la fi del segle XIX fins a les seves últimes obres realitzades a Montevideo el 1949. Destaquen dos moments claus en la seva obra: l'època de 1923 a 1933, quan Torres-García va participar en diversos dels primers moviments moderns d'avantguarda europeus, alhora que va establir el seu característic estil pictogràfic-constructivista; i de 1935 a 1943, quan, havent tornat a Uruguai, va produir un dels repertoris més contundents d'abstracció sintètica.

(c) EFE. Joaquín Torres-García, "Un moderno en la Arcadia", conquista Madrid; 2016 [castellano]

(c) EFE. Joaquín Torres-García, "Un moderno en la Arcadia", conquista Madrid; 2016 [castellano]

(c) EFE. Joaquín Torres-García, "Un moderno en la Arcadia", conquista Madrid; 2016 [castellano]

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
exposició individual
Lloc
ESPACIO FUNDACIóN TELEFóNICA (Madrid)
Dia (celebració / inauguració)
Data inicial
Data final
El temps a Madrid
El tiempo - Tutiempo.net
Comissariat
Luis PÉREZ ORAMAS.
Artista vinculat
Joaquín TORRES GARCÍA

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.