diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Domènec FITA (Girona, 1927 - 2020), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Domènec FITA (Girona, 1927 - 2020)

fotografia de Domènec FITA

dades bàsiques de Domènec FITA

Informació extesa de Domènec FITA

Biografia:Va estudiar a Girona amb Joan Carrera, a l'Escola d'Arts i Oficis d'Olot amb Martí Casadevall i a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona amb Frederic Marès. Malgrat aquesta educació més academicista, reivindicà l'art més creatiu i contemporani, i apostà sempre per la recerca constant en la pràctica artística.

Al final de la dècada dels quaranta i a principi de la dels cinquanta del segle XX, va participar en el grup barceloní de pintors i escultors Flamma. El 1953 va patir un greu accident mentre pintava els frescos de l'església de Betlem de Barcelona amb altres membres del grup. La seva trajectòria artística es veié interrompuda uns anys, però després d’aquest parèntesi va continuar treballant de manera incansable i realitzant nombrosos encàrrecs d’art sacre i profà.

Al llarg de la seva dilatada trajectòria artística, ha realitzat tota mena d'obres i ha utilitzat moltes tècniques. La seva vasta producció inclou pintura, ceràmica, escultura, dibuix, cartells, etc., participant en més de cent exposicions individuals i en més de quatre-centes de col·lectives. El 1985 el van nomenar acadèmic electe de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i l'any 2000 es va inaugurar la Fundació Fita, entitat creada per donar a conèixer i potenciar l'obra d'aquest artista. El 2006 se li va atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Llibreria / recursos:

portada del llibre

El grup Flamma

Format
recurs electrònic
Família
realitats
Gènere
biografies, monografies, textos autògrafs
Tema
art religiós , artistes i grups artístics
Artistes relacionats
Domènec FITA
GRATUÏT

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.