diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Joan Pere VILADECANS (Barcelona, 1948), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Joan Pere VILADECANS (Barcelona, 1948)

fotografia de Joan Pere VILADECANS

dades bàsiques de Joan Pere VILADECANS

Informació extesa de Joan Pere VILADECANS

Biografia:Pintor i gravador. Nascut el 5 de gener de 1948, inicià la seva trajectòria al Cercle Artístic de Sant Lluc i féu la seva primera aparició pública el 1969, a la Sala Gaspar de Barcelona. Des dels anys vuitanta, Joan Pere Viladecans ha reflexionat sobre diversos eixos de les tensions contemporànies com la natura, la vida urbana, l’ecologia i les noves tecnologies o altres inherents a la condició humana com la raó i l’instint, la passió i el pensament.

El seu llenguatge, que ja ha esdevingut popular per mitjà de diferents elements com cobertes de diaris, llibres, discos, il•lustracions per a poemes, cartells, invitacions o obra gràfica, s’estructura al voltant de la coexistència en cada quadre de diferents elements com per exemple els geomètrics normalment lligats a la civilització o les empremtes de vegetals i animals que acostumen a apropar-nos a la natura.

Des dels seus inicis, la base de la seva pràctica ha consistit en traduir en imatges ideogràfiques, plenes de simbolisme, la seva reflexió intel•lectual sobre temes que el preocupen i introduir-les en un espais calculats. Les evocacions a la memòria personal –en una pintura repleta d’objectes que el situaven en el llindar de la poesia visual- van anar deixant pas a un llenguatge més lligat a altres temes com la història natural, en comunió amb la biologia, l’antropologia i la ciència.

Llibreria / recursos:

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.