diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museo Picasso Málaga (museu)

Espais

Fitxa de Museo Picasso Málaga

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museo Picasso Málaga

Nom de l'espai
Museo Picasso Málaga
Direcció
Palacio de Buenavista San Agustín, 8 | 29015 Màlaga
Telèfon
+34 952 127 600
Correu-e
info@museopicassomalaga.org
Web
www.museopicassomalaga.org
Horari habitual
-
Dies gratuïts
-
Tipus de fons
monogràfic

Sobre aquest espai:

El Museo Picasso Málaga respon al desig que l'obra de Picasso estigués present a la ciutat que el va veure néixer. La seva creació es deu a la voluntat compartida de Christine i Bernard Ruiz-Picasso –nora i nét de l'artista, les donacions del qual constitueixen el nucli del fons del museu- així com de la Junta de Andalucía. La idea inicial d'aquest museu va sorgir el 1953 dels contactes entre Pablo Picasso i Juan Temboury Álvarez, Delegat Provincial de Belles arts de Málaga, i va quedar frustrada poc després. Cinquanta anys més tard, el 27 d'octubre de 2003, el Museu Picasso Màlaga va ser inaugurat pels reis D. Juan Carlos I i Doña Sofía. El fons del museu reuneix 233 obres del geni malagueny i es complementa amb la cessió temporal en comodat d'unes altres 43 obres Picasso, gràcies a un conveni a quinze anys amb la Fundació Almine i Bernard Ruiz-Picasso per a l'Art. El museu compta amb una Biblioteca i un Centre de Documentació especialitzats en art i, concretament, en la vida, obra i context artístic de Pablo Picasso. Cal destacar la col•lecció bibliogràfica de Bernardo Sofovich, el Llegat Temboury (format per la correspondència mantinguda per Juan Temboury i Jaume Sabartés de 1953 a 1964) i el Fons Fotogràfic Roberto Otero, una valuosa eina formada per més de 1.500 imatges per conèixer l'entorn i la circumstància de Pablo Picasso durant els últims anys de la seva vida.

En relació a l'edifici, el Palau de Buenavista va ser erigit per don Diego de Cazalla, pagador dels exèrcits i les armades reals, que va participar en la conquesta de la ciutat el 1487. La construcció es va realitzar sobre les restes d'un palau nassarita, del que encara es conserven alguns elements com la torre situada a l'est del pati principal. Don Diego va posar tots els mitjans al seu abast per a la seva construcció: des de la importació de marbres i altres materials petris de Gènova, a la producció d'armadures i sostrades de fusteria del blanc. Influències castellanes, italianes i morisques es barregen en aquest sobri i elegant edifici, que a partir del segle XIX va anar allunyant-se gradualment de la seva condició de residència familiar per exercir altres funcions noves i molt diverses. Declarat Monument Nacional el 1939, va ser llogat el 1946 a l'Estat per a la instal•lació del Museo Provincial de Bellas Artes, inaugurat el 1961. Aquest seria el seu ús fins el 1997, quan va ser adquirit per esdevenir la futura seu del Museo Picasso Málaga. Aquesta elecció va estar condicionada per l'exprés desig de la donant principal, Christine Ruiz-Picasso, qui va creure convenient escollir un model de palau típicament andalús per albergar la col•lecció. A causa de les necessitats d'espai del museu, diversos edificis adjacents van ser adaptats -i uns altres construïts de nova planta- que es van integrar equilibradament a l'entorn del palau. La rehabilitació i ampliació del complex museístic va ser dissenyada per Richard Gluckman amb Isabel Cámara y Rafael Martín Delgado (el paisatgisme va ser obra de María Medina). El 2006, el American Institute of Architects va premiar al museu amb el Institute Honor Awards for Architecture.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.