diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu del Cinema (museu)

Espais

Fitxa de Museu del Cinema

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu del Cinema

Nom de l'espai
Museu del Cinema
Direcció
Sèquia, 1 | 17001 Girona
Telèfon
+34 972 412 777
Correu-e
info@museudelcinema.cat
Web
www.museudelcinema.cat
Horari habitual
10.00 - 18.00 (dimarts - dissabte); 10.00 - 14.00 (diumenge i dilluns festius). De juliol a agost: 10.00 - 19.00 (dilluns - dissabte); 10.00 - 14.00 (diumenge).
Dies gratuïts
el primer diumenge de cada mes.
Tipus de fons
monogràfic

Sobre aquest espai:

El Museu del Cinema-Col·lecció té com a missió és afavorir la comprensió i el coneixement de la història de la imatge en moviment i del cinema a través de la conservació, recerca, interpretació, dinamització i exposició permanent de la Col·lecció Tomàs Mallol i d'altres col·leccions o objectes que s'han anat adquirint. L'origen del museu es troba en l'adquisició el 1994 de la Col·lecció Tomàs Mallol d'objectes cinematogràfics i precinematogràfics per part de l'Ajuntament de Girona. El museu fou inaugurat el 8 d'abril de 1998 i va ser el primer de la seva especialitat a l'Estat espanyol, comparable pel que fa a la qualitat de la col·lecció i del projecte expositiu amb els principals museus de cinema d'Europa.

El Museu del Cinema està ubicat en un edifici de final del segle XIX, conegut amb el nom de Casa de les Aigües perquè havia estat seu de la companyia d'aigües de la ciutat. L'immoble disposa de prop de 2.500 metres quadrats de superfície útil, repartits en tres plantes i un entresolat. Dos ascensors faciliten el desplaçament per l'edifici i eliminen barreres arquitectòniques per a aquelles persones amb mobilitat reduïda.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.