diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu Aragay (museu)

Espais

Fitxa de Museu Aragay

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu Aragay

Nom de l'espai
Museu Aragay
Direcció
Nou, 2 | 17400 Breda
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 972 870 012
Web
www.museuaragay.cat
Horari habitual
11:00 - 13:30 i 17:00 - 19:00 (dissabte); 11:00 - 13:30 (diumenge). La resta de dies: amb cita prèvia.
Dies gratuïts
tots
Tipus de fons
monogràfic

Sobre aquest espai:

El museu es troba situat a la primitiva església parroquial de Santa Maria, del segle XII, de la qual en resten l'absis romànic i el creuer. L'any 1968, dins dels actes del IX Centenari del Monestir de Sant Salvador de Breda, es presentà una mostra antològica de Josep Aragay. Fou en aquesta ocasió que aquest artista –resident al poble- manifestà el seu desig de lliurar la seva obra al municipi. Josep Aragay va morir el 1973 i l'any següent es creà el museu en homenatge a ell, promogut per l'entitat "Amics de Breda".

La col·lecció del museu prové de les donacions fetes per Teresa Solà (vídua de Josep Aragay), Salvador i Fanny Riera, Marcel·lí Trunes i Martina Aragay (neboda de l'artista), entre d'altres aportacions. A finals de 1987 tancà les seves portes per poder dur a terme una remodelació i el maig de 1988 s’obrí de nou. Dos anys després, el fons del museu s'incrementà pel dipòsit que va fer la Generalitat de Catalunya de les obres que tenia d'Aragay, procedents de l'antiga Col·lecció Riera. Actualment, es pot veure una breu selecció de tot aquest fons, sobretot pintures, però també dibuixos i ceràmiques.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.