diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu de Belles Arts de València (museu)

Espais

Fitxa de Museu de Belles Arts de València

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu de Belles Arts de València

Nom de l'espai
Museu de Belles Arts de València
Direcció
San Pío V, 9 | 46010 València
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 963 870 300
Horari habitual
10.00 - 20.00 (tots els dies)
Dies gratuïts
tots
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

El Museu de Belles Arts de València és el referent museístic més important de la Comunitat Valenciana. Des de la seua fundació en 1837 fins al moment actual, han transcorregut quasi dos segles, en els que ha sigut testimoni de nombrosos avatars units a l'esdevindre històric de la ciutat de València. Fonamentalment està format per una gran pinacoteca i un ampli fons de dibuixos i gravats, a més d'escultures, peces arqueològiques, fragments arquitectònics, fotografies i arts decoratives.

L'origen del Museu està relacionat amb la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, que va veure aprovats els seus estatuts pel rei Carles III en 1768. En el si de la dita corporació es va reunir un xicotet nucli d'obres amb les donacions de mestres i alumnes, el conjunt de les quals es convertiria en la primera aportació important del futur museu. En 1812, amb l'ocupació francesa de València, el mariscal Luis Gabriel Suchet, volent atraure a la causa napoleònica a les corporacions més influents de la ciutat, va expresar la seua voluntat de formar un museu amb les pintures, escultures, medalles i llibres requisats als convents de regulars. Recobrada la pau i restablit el govern nacional en 1813, les obres d'art van ser tornades als seus respectius llocs d'origen.

L'impuls definitiu per a la creació del Museu va vindre donat per les mesures desamortitzadores de 1835-1837 que van propiciar la formació de museus provincials de Belles Arts amb les obres d'art confiscades als convents suprimits. Les obres van passar primer a l'edifici del Temple i després al convent del Carme Calçat per a donar cabuda al nou museu, que finalment va obrir les seus portes al públic el 5 d'octubre de 1839. L'any 1936, amb la Guerra Civil, el Museu va ser desmuntat i utilitzat com a magatzem del Tresor Artístic, traslladant part dels seus fons a Madrid. Al final de la guerra, i com a conseqüència de l'estat ruïnós de l'edifici, es va decidir traslladar el Museu al Col·legi Seminari de Sant Pius V, actual seu del Museu de Belles Artes de València.

Col·lecció

Obres

Autorretrato

Autorretrato
Diego VELÁZQUEZ. Autorretrato, c. 1650

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.