diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Emili BOSCH ROGER (Barcelona, 1894 - 1980), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Emili BOSCH ROGER (Barcelona, 1894 - 1980)

fotografia de Emili BOSCH ROGER

dades bàsiques de Emili BOSCH ROGER

Informació extesa de Emili BOSCH ROGER

Biografia:Pintor autodidacta, es va iniciar com a escenògraf presentant obres a la VI Exposició Internacional d'Art celebrada a Barcelona el 1911. Bosch Roger va ser un clar representant de la pintura catalana de gènere paisatgístic de la denominada Generació de 1917 (agrupats en diversos col·lectius com l'Agrupació d'Artistes Catalans, de la qual Bosch Roger va ser fundador en 1919, o el Saló de Els Evolucionistes, creat en 1917, del qual també va ser soci). Aquests artistes exposaven entorn de les Galeries Dalmau, on Bosch Roger va realitzar la seva primera exposició individual el 1926. La seva pintura, que desenvolupa el tema del paisatge urbà (principalment barceloní, encara que també paisatges rurals i natures mortes), es decanta per una pinzellada solta i agitada amb un colorit expressionista, que evoluciona a mitjan segle XX cap a una major esquematització de formes.

El 1931 va obtenir el Premi Cambó en el concurs «Barcelona vista pels seus artistes» del Cercle Artístic. Destaca també el seu treball en el camp del dibuix (el 1968 va ser guardonat amb el Premi de Dibuix Ciutat de Barcelona). Va participar així mateix en les Exposicions Nacionals de Belles Arts de 1942, 1944, 1957 (amb la Medalla d'Or) i 1960 (Medalla de Tercera Classe). Va exposar amb freqüència en galeries de Barcelona, com la Sala Parés, les Galeries Layetanas o La Pinacoteca. El 1959 se li va dedicar la seva primera exposició retrospectiva a la Sala d'Exposicions de la Direcció General de Belles Arts de Madrid.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.