diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu de Valls (museu)

Espais

Fitxa de Museu de Valls

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu de Valls

Nom de l'espai
Museu de Valls
Direcció
Passeig dels Caputxins, 18 | 43800 Valls
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 977 606 654
Correu-e
museu@valls.cat
Web
-
Horari habitual
11:00 - 14:00 i 17:00 - 20:00 (dimarts - dissabte) || 11:00 - 14:00 (diumenge)
Dies gratuïts
tots
Tipus de fons
art modern i contemporani

Sobre aquest espai:

El Museu de Valls és una institució que actualment conté tres col·leccions diferenciades. Acull un important fons d'art català dels últims 120 anys (considerat un dels millors de Catalunya); una important col·lecció arqueològica centrada en el món iber provinent principalment dels jaciments del forn de Fonstcaldes i del poblat del Vilar de Valls (actualment no està oberta al públic i només és consultable pels investigadors) i, finalment, una col·lecció d'etnografia castellera.

Tot i que se'n va començar a parlar l'any 1909 (quan l'ajuntament volia crear un Museu d'Art i Antiguitats), no va ser fins la dècada dels anys quaranta que l'Escola del Treball –per mandat municipal- començà a recollir els primers objectes que conformaren el museu. El 1949 hi hagué la primera donació d'obres d'art (provinents del llegat de F. Blasi Vallespinosa) i l'any 1954 s'inaguraren les primeres sales del museu, a l'edifici del Castell (dos anys després, el Dr. Estil·les farà la seva donació conformada per més d'un centenar d'obres d'artistes catalans). L'any 1970 el museu s'ubicà a l'edifici actual (la Casa de Cultura), coincidint amb l'arribada de la importantíssima donació del matrimoni Rodón-Giró, amb més de dues-centes cinquanta obres. Posteriorment les donacions de Cèsar Martinell i Maria Galofre van acabar de configurar la col·lecció del museu. El 1993, després de diverses obres de remodelació, el museu obrí de nou les portes amb totes les seves instal·lacions renovades. L'any 1998 s'amplià el fons amb el dipòsit realitzat per Francesc Català-Roca i el 2000 amb el dipòsit de la col·lecció de gravats de Daniel Giralt-Miracle.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.