diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Ramon AGUILAR MORÉ (Barcelona, 1924 - 2015), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Ramon AGUILAR MORÉ (Barcelona, 1924 - 2015)

fotografia de Ramon AGUILAR MORÉ

dades bàsiques de Ramon AGUILAR MORÉ

Informació extesa de Ramon AGUILAR MORÉ

Biografia:Estudia a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i al taller de l'escenògraf i pintor Oleguer Junyent (1876-1956), molt amic del seu pare, fins que el 1951 realitza el seu primer viatge a París, que va suposar l'inici de l'alliberament de la seva pintura, on el traç s'independitza del color. Des de la seva primera mostra el 1948, Aguilar Moré va realitzar multitud d'exposicions i va rebre gran quantitat de premis i guardons, entre els quals destaca el Premio Nacional de Bellas Artes (1960).

Cal anotar que provenia d'una família amb antecedents artístics: un dels seus avantpassats va ser el famós fotògraf Napoleó (membre de la saga que des de 1851 s'havia convertit en el referent d'aquest art emergent i retratista de la "belle époque" barcelonina); un besoncle seu també va ser pintor, i el seu pare -encara que metge de professió- va arribar a exposar a la Sala Parés de Barcelona.

Tant en els seus dibuixos com en els seus olis predomina la figura humana, sobretot la femenina vinculada al món de la dansa. També tenen cabuda el paisatge urbà, les natures mortes i interiors, sempre dins d'una gamma de colors freda en la que predominen els tons blavosos. Influït per l'expressionisme, les seves composicions es van anar suavitzant fins a un aspecte decorativista. També va realitzar una breu incursió en el cubisme, substituint la línia per gruixuts empastaments aplicats a cop d'espàtula.

Font principal del text: Colección BBVA

Llibreria / recursos:

portada del llibre

50 años de dibujos. AGUILAR MORÉ

Format
llibre
Família
realitats
Gènere
biografies, monografies, textos autògrafs
Tema
artistes i grups artístics , obra sobre paper
Artistes relacionats
Ramon AGUILAR MORÉ
ESGOTAT

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.