diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Emili GRAU SALA (Barcelona, 1911 - Sitges, 1975), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Emili GRAU SALA (Barcelona, 1911 - Sitges, 1975)

fotografia de Emili GRAU SALA

dades bàsiques de Emili GRAU SALA

Informació extesa de Emili GRAU SALA

Biografia:Una visió lliure i jovial de la vida i de l’art. Descendent d’una família d’artistes –el seu pare era Joan Grau Miró- Emili Grau Sala consolidà una carrera artística amb gran facilitat. De ben jove descobrí les prodigioses qualitats que posseïa com a dibuixant i les posà al servei del seu màxim interès: l’art.

La figuració és ben present en l’obra del artista, tot i que l’espontaneïtat i la llibertat de traç –de record impressionista i postimpressionista- que la informa, la doten d’un aspecte desdibuixat, imprecís, més proper a la factura d’un esbós que a la d’una composició estudiada. I és que amb aquesta manera tan inquieta d’executar les formes, Grau va fer patent la necessitat vital de plasmar el perfil d’una vida plaent i optimista.

Els seus temes més celebrats foren la recreació d’ambients i personatges de regust vuitcentista, escenes que li agradava amanir amb un cert decorativisme tot creant una atmosfera plena de literatura. Però el repertori va ser molt més extens: paisatges exteriors i interiors, retrats... van ser presents al llarg de la seva trajectòria i li van permetre, a més, d’experimentar amb nous recursos expressius. A més dels seus dibuixos, aiguades i pintures a l’oli, va decorar escenografies i va il•lustrar vistosos cartells i esplèndids llibres d’autors com Baudelaire, Maupassant i Carner, entre d’altres.

Fou reconegut i admirat com a pintor i il•lustrador al sempre capdavanter París, ciutat que havia freqüentat amb regularitat i on s’instal•là l’any 1936. El 1963 tornà a Barcelona acompanyat d’una trajectòria brillant i amb una obra de caràcter més realista allunyada de somnis nostàlgics. Amb tot, no va perdre mai la vivacitat que el féu particular i que el mantingué en una manera de fer pròpia i distanciada de propostes conjuntes.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.