diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Montserrat GUDIOL (Barcelona, 1933 - 2015), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Montserrat GUDIOL (Barcelona, 1933 - 2015)

fotografia de Montserrat GUDIOL

dades bàsiques de Montserrat GUDIOL

Informació extesa de Montserrat GUDIOL

Biografia:"Su figuración no es realista, sino más bien genérica y anímica, dominada por un profundo pathos que sólo una sensibilidad excepcional puede expresar". –JUAN EDUARDO CIRLOT (1972)

Filla de Josep Gudiol i Ricart (eminent tractadista d’art), es formà a l’estudi de restauració de pintura medieval de la seva família, el que marcà de manera definitiva l’estil de la seva pintura. La temàtica i l’atmosfera de les seves obres evidencien un gust per la fantasia, en què el color i les figures es fonen en un món de misteri, dominat per personatges esfilagarsats, cecs i escenes de maternitat.

El 1950 debutà amb una col·lecció de retrats al Casino de Ripoll i el 1951 entrà -durant tres mesos- al taller del pintor Ramon Rogent. Després de guanyar uns quants guardons en diversos certàmens artístics, es dedicà plenament a pintar i a fer-ho preferentment damunt taula i paper (el 1972, farà les primeres litografies). El 1980 realitzà un monumental Sant Benet per al monestir de Montserrat i l’any següent ingressà a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, convertint-se així, en la primera dona acadèmica d’aquesta institució.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.