Diderot! art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

Montserrat GUDIOL (Barcelona, 1933, 2015), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Montserrat GUDIOL (Barcelona, 1933, 2015)

fotografia de

dades bàsiques de Montserrat GUDIOL

Informació extesa de

Biografia:

 "Su figuración no es realista, sino más bien genérica y anímica, dominada por un profundo pathos que sólo una sensibilidad excepcional puede expresar". –JUAN EDUARDO CIRLOT (1972)

Filla de Josep Gudiol i Ricart (eminent tractadista d’art), es formà a l’estudi de restauració de pintura medieval de la seva família, el que marcà de manera definitiva l’estil de la seva pintura. La temàtica i l’atmosfera de les seves obres evidencien un gust per la fantasia, en què el color i les figures es fonen en un món de misteri, dominat per personatges esfilagarsats, cecs i escenes de maternitat.

El 1950 debutà amb una col·lecció de retrats al Casino de Ripoll i el 1951 entrà -durant tres mesos- al taller del pintor Ramon Rogent. Després de guanyar uns quants guardons en diversos certàmens artístics, es dedicà plenament a pintar i a fer-ho preferentment damunt taula i paper (el 1972, farà les primeres litografies). El 1980 realitzà un monumental Sant Benet per al monestir de Montserrat i l’any següent ingressà a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, convertint-se així, en la primera dona acadèmica d’aquesta institució.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.