diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu d'Art de Girona (museu)

Espais

Fitxa de Museu d'Art de Girona

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu d'Art de Girona

Nom de l'espai
Museu d'Art de Girona
Direcció
Pujada de la Catedral, 12 | 17004 Girona
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 972 203 834
Correu-e
museuart_girona.cultura@gencat.cat
Web
www.museuart.com
Horari habitual
10.00 - 19.00 (dilluns - dissabte / maig-setembre); 10.00 - 18.00 (dilluns - dissabte / octubre-abril) || 10.00 - 14.00 (diumenges i festius) || Dilluns tancat.
Dies gratuïts
no en tenen, però hi ha descomptes i exempcions (menors de 16 anys, aturats, professors, etc.) consultables a la seva web.
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

El Museu d'Art de Girona és el resultat de la unió el 1976 de dos antics museus: el Museu Provincial d’Antiguitats i Belles Arts de la Diputació de Girona i el Museu Diocesà del Bisbat de Girona. El primer es va crear l’any 1846 per salvaguardar les obres d’interès artístic i arqueològic, així com les restes arquitectòniques dels edificis secularitzats arran de les desamortitzacions (va ser inaugurat el 1870, dins del monestir de Sant Pere de Galligants, que avui acull la seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona). Per la seva banda, el Museu Diocesà es va crear quasi un segle més tard, l’any 1942, sota la tutel·la del bisbe Josep Cartañà. Els fons principals eren unes col·leccions d’art i arqueologia reunides pel canonge Ramon Font i per mossèn Pere Valls, que ja des de 1929 s’exposaven al Saló del Tron del Palau Episcopal. Finalment, l’any 1992, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya assumeix les tasques de gestió del museu que fins aleshores havia assumit la Diputació de Girona.

Col·lecció

Obres

Platja amb barca (Berck)

Platja amb barca (Berck)
Modest URGELL. Platja amb barca (Berck), c. 1872

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.