diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Mela MUTER (Varsòvia, 1876 - París, 1967), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Mela MUTER (Varsòvia, 1876 - París, 1967)

fotografia de Mela MUTER

dades bàsiques de Mela MUTER

Informació extesa de Mela MUTER

Biografia:A Mela Muter, una artista polonesa jueva de les més reconegudes al París dels anys vint i trenta, se li havia dit que pintava “com un home”. El seu art, molt sovint lluny de les delicadeses que se suposava que havien de pintar les dones, era d’un realisme lluminós i vibrant, que va anar absorbint les tendències postimpressionistes europees.

Va ser a Catalunya diverses vegades i aquí tampoc passà desapercebuda: va congeniar amb personatges de la cultura catalana, entre ells el marxant d’art i galerista Josep Dalmau, amb qui establí amistat i per això en pintà diversos retrats.

Durant la II Guerra Mundial va viure a Avinyó, però problemes de vista van refrenar la seva producció. La guerra i un divorci la van deixar en una situació precària, sola, marcada per l’estigma de ser jueva i haver participat en la causa socialista, i sense connexió amb la seva pàtria originària. En morir als 91 anys, va deixar l’obra que posseïa a una ONG.

Font principal del text: Museu Nacional d'Art de Catalunya

Obra:

Retrat del marxant Josep Dalmau

Retrat del marxant Josep Dalmau
Mela MUTER. Retrat del marxant Josep Dalmau, 1911

Exposicions i activitats (selecció):

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.