diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Josep Maria VAYREDA CANADELL (Olot, 1932 - Girona, 2001), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Josep Maria VAYREDA CANADELL (Olot, 1932 - Girona, 2001)

fotografia de Josep Maria VAYREDA CANADELL

dades bàsiques de Josep Maria VAYREDA CANADELL

Informació extesa de Josep Maria VAYREDA CANADELL

Biografia:Nascut el 1932, la seva primera formació artística la va rebre a l'Escola de Belles Arts d'Olot. Va iniciar la carrera de Dret a la Universitat de Barcelona, però no la va acabar ja que se sentia més interessat per la pràctica artística que havia pogut conèixer en l'ambient familiar pròxim (era nét de Marian Vayreda Vila).

L’any 1958 exposà per primer cop a Barcelona, a la Sala Jardín. Després d’aquesta incursió en el món de les galeries, decidí desvincular-se del seu entorn i marxà a París, on començà a treballar i on residí del 1958 al 1966. En aquesta època freqüentà l’École des Beaux Arts i la Académie de la Grande Chaumière. També participà en algunes exposicions col·lectives a la Galerie 42 i La Belle Gabrielle. A més, hi contactà amb marxants americans i europeus que començaren a interessar-se per la seva obra. El 1960 va obtenir el segon premi de Pintura a l’oli de la Diputació de Girona amb la seva obra Saint Andrés des Arts i el 1966 viatjà als Estats Units, encoratjat pel seu amic Jerôme Solomon, important col·leccionista que es convertí en el seu marxant, i exposà a diferents ciutats, com Nova York, Boston i Filadèlfia.

Estructura els seus quadres amb edificis geomètrics d'interpretació lliure. Tenia més interès pels carrers plens d'edificis que pels paisatges bucòlics olotins dels seus avantpassats. També li van interessar les marines, especialment la dels voltants de Cadaqués.

Font principal del text: Fons d'Art de la Diputació de Girona

Exposicions i activitats (selecció):

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.