diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Exposició individual Agustí Centelles, una crònica fotogràfica. Anys 30

imatge de la activitat

Comentari sobre Agustí Centelles, una crònica fotogràfica. Anys 30Gràcies al programa d’exposicions ITINER’ART promogut per la Fundació Vila Casas, es pot veure actualment al Museu de Valls una exposició de gran interès sobre l’obra fotogràfica dels anys trenta d’Agustí Centelles. Són 110 fotografies que pertanyen a la col·lecció de còpies d'autor que la Fundació Vila Casas adquirí als descendents Centelles l'any 2010, i que són custodiades per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, qui vetlla per la seva òptima conservació. Amb aquest acord, la Fundació Vila Casas aconseguí que aquest llegat tan valuós es quedés al país per tal que els ciutadans poguessin conèixer de primera mà, les obres d'un autor internacional que esdevingué un referent de primer ordre en la renovació del fotoperiodisme.

L'itinerari expositiu s'inicia amb les obres que reflecteixen la vida política, social i esportiva de la Barcelona republicana. Segueix amb l’esclat de la Guerra Civil el 19 de juliol de 1936 i amb les seccions del front, la rereguarda i el camp de concentració de Bram.

Totes aquestes imatges tenen, a més, un valor afegit: responen a la mirada personal del fotògraf un cop arribada la democràcia. Després de recuperar la maleta amb els negatius que amagà a casa d'uns amics de Carcassona en exiliar-se, l'any 1976 recuperà el material que donaria a conèixer dos anys més tard. En aquell moment el fotògraf sentí la necessitat d'analitzar els fets transcorreguts abans i durant la guerra i positivà els negatius, atorgant en alguns casos un nou enquadrament que li permeté emfatitzar aspectes que, des de la distància en el temps, prenien una altra perspectiva.

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
exposició individual
Lloc
MUSEU DE VALLS (Valls)
Dia (celebració / inauguració)
Reserva a Google Calendar
Data inicial
Data final
El temps a Valls
Comissariat
Daniel GIRALT MIRACLE.
Artista vinculat
Agustí CENTELLES

Obres presents

El president Companys en el míting de la Dona Antifeixista

El president Companys en el míting de la Dona Antifeixista
Agustí CENTELLES. El president Companys en el míting de la Dona Antifeixista, 1937

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.