diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Conferència Fermí vs Juli Vallmitjana

imatge de la activitat

Comentari sobre Fermí vs Juli VallmitjanaSi hi ha alguna etiqueta que defineixi a l’incomparable Juli Vallmitjana Colominas és la d’escriptor. A partir de 1906, va publicar novel—les i nombroses obres de teatre, moltes d’elles inspirades en el món dels gitanos que vivien al voltant de Montjuïc. Però abans de convertir-se en escriptor, ell va voler ser pintor.

D’aquesta etapa no es coneix gairebé res. Es podria dir que únicament ens la podem imaginar a través dels pocs detalls que ens deixà Juli Vallmitjana als seus textos i, més concretament, per mitjà d’un dels seus personatges: en Fermí.

Per què deixà de pintar Juli Vallmitjana? Pel seu caràcter indòmit? Per enveja? On para la seva obra? La conferència anotarà les principals claus per entendre una de les etapes més ignotes d’un dels escriptors més singulars de la literatura catalana.

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
conferència
Lloc
CENTRE CíVIC EL SORTIDOR (Barcelona)
Dia (celebració / inauguració)
El temps a Barcelona
El tiempo - Tutiempo.net
Autoria
Miquel-Àngel CODES LUNA.
Artistes vinculats
Isidre NONELL,
Juli VALLMITJANA.

Llibreria

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.