diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Exposició individual Josep Masriera. Camins i boscatges

imatge de la activitat

Comentari sobre Josep Masriera. Camins i boscatgesJosep Masriera i Manovens va ser un pintor i joier nascut a Barcelona l’any 1841. El seu ideari romàntic feia que, davant el gran espectacle de la naturalesa, es quedés embadalit, que la gaudís de manera sincera i entusiasta. Aquest sentiment és el que va intentar traslladar a totes i cadascuna de les seves pintures i dibuixos i ho va fer amb un estil marcat per l’equilibri, la finesa, la minuciositat, la precisió, on res sobra però tampoc res es troba a faltar. Tot i tenir el seu paradís particular a Sant Andreu de Llavaneres, aquesta admiració pel paisatge va fer que voltés pel país i pintés nombroses localitats catalanes i puntualment alguna de francesa.

Però Josep Masriera tenia una altra faceta. Durant la segona meitat del segle XIX va viure i veure com la societat, la seva ciutat i l’art canviaven vertiginosament. Des d’una posició personal privilegiada (era fill d’un joier i ell va seguir amb el negoci), va decidir tenir paper actiu, molt actiu, pel que es va convertir en un dels personatges més poderosos en el sector de l’art català. A part d’això, un cop mort el pare, va esdevenir el cap de família, però no d’una família qualsevol, sinó dels Masriera, on un bon nombre dels seus membres –després d’haver passat per la joieria- van ser coneguts en altres camps com la pintura, la foneria, el teatre, la pedagogia artística, l’escriptura o la caricatura.

Aquesta exposició tracta per primera vegada la figura de Josep Masriera Manovens isoladament, al marge dels altres membres insignes de la saga familiar. Una bona ocasió, doncs, per descobrir la seva pintura, però també el seu poder.

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
exposició individual
Lloc
CENTRE CULTURAL EL CASINO (Manresa)
Dia (celebració / inauguració)
Data inicial
Data final
El temps a Manresa
El tiempo - Tutiempo.net
Comissariat
Miquel-Àngel CODES LUNA.
Artista vinculat
Josep MASRIERA

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.