diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Ramon PICHOT GIRONÈS (Barcelona, 1871 - París, 1925), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Ramon PICHOT GIRONÈS (Barcelona, 1871 - París, 1925)

fotografia de Ramon PICHOT GIRONÈS

dades bàsiques de Ramon PICHOT GIRONÈS

Informació extesa de Ramon PICHOT GIRONÈS

Biografia:Ramon Pichot fou una de les figures destacades de l’art català de finals de segle XIX, treballant entre els artistes més importants de l’època: integrat en el grup de Ramon Casas i de Santiago Rusiñol, de la Colla del Safrà (al costat de Joaquim Mir, Isidre Nonell, entre d’altres), amic de Pablo Picasso o d’Eduard Marquina. Instal·lat a París a principis de segle XX, va viure l’ambient bohemi i artístic de Montmartre, es va integrar a la colònia d’artistes i intel·lectuals catalans i espanyols residents a la capital francesa, i va contactar amb mecenes i marxants parisencs. Pichot pogué conèixer en primera persona els corrents artístics de la capital indiscutible de l’art de l’època (postimpressionistes, fauvistes), dels quals rebé influències. Participà en els diversos salons parisencs (Salon des Indépendants, Salon d’Automne), de províncies franceses (Toulouse, Lyon) així com en certàmens del seu país d’origen i d’altres països europeus (Libre Esthétique de Brussel·les). Així mateix, al llarg de la seva vida realitzà diverses exposicions individuals a Barcelona, Madrid, Bilbao, i sobretot a París.

Estilísticament, la seva obra anà evolucionant des dels seus inicis modernistes fins al decorativisme de la segona dècada del segle XX, caracteritzant-se especialment pel tractament i la preeminència del color. A nivell temàtic, l’artista mantingué uns temes predilectes (retrats, paisatge de Cadaqués, tipisme hispà, escenes de gènere) durant tota la seva trajectòria.

- Dra. Isabel Fabregat Marín

Llibreria / recursos:

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.