diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Eufemiano SÁNCHEZ (Marchena, 1921 - Madrid, 1995), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Eufemiano SÁNCHEZ (Marchena, 1921 - Madrid, 1995)

fotografia de Eufemiano SÁNCHEZ

dades bàsiques de Eufemiano SÁNCHEZ

Informació extesa de Eufemiano SÁNCHEZ

Biografia:La incorporació al món de la plàstica d’Eufemiano Sánchez Gómez va estar profundament influïda per l'ambient familiar, al que no li foren estranys els quadres ni les arts decoratives en general. La seva primera vocació no va ser la de pintor, sinó la d'escultor. Així, quan la seva família es va traslladar a Sevilla i ell va complir l'edat suficient, va ingressar a l'Escola d'Arts i Oficis d'aquesta ciutat, on després d'estudiar tres anys dibuix artístic per a fer modelatge, va decidir dedicar-se a la pintura.

Una vegada va haver abandonat aquest centre, va ingressar a l'Escuela de Bellas Artes de Santa Isabel de Hungría, formant part de la seva primera promoció. Gran part de la seva vida va transcórrer fora d'Espanya (principalment a l’Àfrica i Argentina). A partir del seu retorn a Espanya el 1962, fixà la seva residència a Madrid, on va realitzar catorze exposicions individuals. A més, va continuar participant a biennals internacionals com les de São Paulo (1976) i Florència (1973), on va obtenir la medalla d'or. El 1976, va començar una nova faceta de la seva vida artística, la del gravat, cursant tres anys d’aquesta especialitat a la Facultat de Belles Arts de la Universidad Complutense de Madrid. En el moment de la seva defunció, Eufemiano duia quinze anys dedicat a aprofundir en els seus coneixements artístics i a l'ensenyament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.