diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Joan ABELLÓ (Mollet del Vallès, 1922 - Barcelona, 2008), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Joan ABELLÓ (Mollet del Vallès, 1922 - Barcelona, 2008)

fotografia de Joan ABELLÓ

dades bàsiques de Joan ABELLÓ

Informació extesa de Joan ABELLÓ

Biografia:Joan Abelló i Prat va néixer a Mollet del Vallès l'any 1922 i s'inicià des de molt jove en el món de la pintura. Del seu període formatiu, cal destacar el mestratge de Pere Pruna i de Carles Pellicer, més la influència que exerciren sobre ell, les obres que Joaquim Mir pintà a Mollet del Vallès.

Com molts artistes occidentals del segle XX, Abelló viatjà pel continent europeu (fa estades a Londres, Bèlgica, Illa de Man, París). Als anys seixanta retornà a Mollet –on s'interessa de nou pels paisatges del Vallès i del Mediterrani–, però no abandona els grans viatges per Europa, Àfrica (Costa d’Ivori, Marroc) o el Brasil. En paral·lel al seu vessant artístic, Abelló desenvolupà la passió pel col·leccionisme, que inicià, segurament, influït per l’atmosfera de Can Pellicer i del taller de Miracle, on va aprendre restauració, així com per les visites a l’estudi de Manolo Hugué. De mica en mica, Joan Abelló engrandeix la seva col·lecció, embrió del futur museu.

L’any 1996 fa donació a l’Ajuntament del Mollet del Vallès del seu fons d’art i es crea la Fundació Municipal Joan Abelló, que inaugura el Museu el mes de març de 1999.

Obra:

Paisatge. Nota IV

Paisatge. Nota IV
Joan ABELLÓ. Paisatge. Nota IV, 1965

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.