diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Josep NIEBLA (Tetuan, 1945 - Girona, 2021), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Josep NIEBLA (Tetuan, 1945 - Girona, 2021)

fotografia de Josep NIEBLA

dades bàsiques de Josep NIEBLA

Vídeo (entrevista, ressenya, notícia):

© GIRONA TV, "Saps qui és?", 2003. | Josep Niebla [en català]

Informació extesa de Josep NIEBLA

Biografia:Josep Niebla va fer els seus primers passos artístics a l'estudi de Miguel Bernardini (Burgos, 1989 - Ceuta, 1970), un pintor acadèmic que havia fet fortuna retratant a les elits locals del moment. L'obtenció d'una beca li va permetre iniciar la formació reglada a l'Escola de Belles Arts de Sevilla. El 1962 es va traslladar a Barcelona, on va continuar el seu aprenentatge a la Facultat de Belles Arts. Allà va afermar la seva orientació estilística ben allunyada de l'academicisme (les inquietuds dels seus companys -Chancho, Llimós, Sala, Arranz Bravo- i l'obra d'Antoni Tàpies hi contribuïren). El 1964 va exposar per primera vegada al Saló de Maig (va ser llavors quan va intercanviar el seu cognom patern pel matern i es va convertir en Josep Niebla). La breu experiència parisenca -on es va contagiar de l'abstracció lírica imperant a la dècada dels seixanta, a més de l'obra de figures plàsticament contundents com Pierre Soulages- acabaria de definir la seva personalitat artística lligada, puntualment, a accions de compromís social.

Instal·lat definitivament a Catalunya (va acabar creant una fundació a Casavells, on també hi tenia la seva casa-taller des de la dècada dels vuitanta), va ser conegut per molts per pintar mars en teles i obres públiques de gran format. El 2021, poc abans de la seva mort, part de la seva col·lecció artística va ser donada a l’Ajuntament de Girona.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.