diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Juan GENOVÉS (València, 1930 - Madrid, 2020), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Juan GENOVÉS (València, 1930 - Madrid, 2020)

fotografia de Juan GENOVÉS

dades bàsiques de Juan GENOVÉS

Vídeo (entrevista, ressenya, notícia):

© TVE. "Imprescindibles", 2014 | Juan Genovés [en castellà]

Informació extesa de Juan GENOVÉS

Biografia:Juan Genovés estudia a l'Escola de Belles Arts de Sant Carles, a València. Als anys cinquanta s'integra als grups artístics Los Siete (1950) i Parpalló (1956) i més tard, juntament amb J. Jardiel, F. Mignoni i G. Orellana, al grup Hondo (1961). El 1959 rep una beca i viatja a França, Bèlgica i Holanda. La seva obra pictòrica s'emmarca en la línia del realisme de caràcter social desenvolupat per Estampa Popular, encara que més proper al pop crític de l'Equip Crònica. No obstant això, Genovés va desenvolupar un llenguatge molt particular dins d'un realisme de denúncia social de la repressió. Emprant tècniques dels mass media, presenta col·lectivitats anònimes que fugen d'alguna amenaça, latent o explícita. Aquest tipus de representacions, desenvolupades principalment en els seixanta i setanta, donaran pas en els vuitanta a imatges de ciutats buides, plasmades amb sorprenent realisme. Les seves gammes cromàtiques fredes i la sensació de buit inquitant es tornaran a poblar en la seva obra recent amb petites figures perdudes en espais desolats, observades a vista d'ocell.

Entre els seus premis destaquen la Menció Honorífica a la XXXIII Biennal de Venècia de 1966, la Medalla d'Or a la VI Biennal Internacional de San Marino (1967) i el Premi Marzotto (1968). En 1984 se li concedeix el Premi Nacional d'Arts Plàstiques.

Font principal del text: Patio Herreriano. Museo de Arte Contemporáneo Español

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.