diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Maurici VALLS QUER Vallsquer* (Barcelona, 1904 - Olot, 1992), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Maurici VALLS QUER Vallsquer* (Barcelona, 1904 - Olot, 1992)

fotografia de Maurici VALLS QUER <i>Vallsquer*</i>

dades bàsiques de Maurici VALLS QUER Vallsquer*

Informació extesa de Maurici VALLS QUER Vallsquer*

Biografia:Maurici Vallsquer (Valls i Quer) estudià a l'escola de la Llotja de Barcelona, on va ser deixeble de Fèlix Mestres. La seva primera aparició pública va ser l'any 1924 a la Sala Parés. El 1929, el seu quadre Olot obtingué la Medalla de Plata al Concurs Masriera i, dos anys més tard, al mateix concurs, li van donar la Medalla d’Or per l'obra quadre Cap al tard. El mateix pintor es reconeixia com a seguidor del paisatgisme de l'Escola d'Olot, tot i que als anys quaranta i principis del cinquanta va ampliar la seva temàtica amb paisatges mallorquins (Sóller, Santanyí, Ciutat...), sense oblidar les seves vistes sobre el port de Barcelona.

L'altra faceta que conreà Vallsquer de manera intensa va ser el pessebrisme. D'aquesta disciplina, destaca la col·lecció de diorames que va fer a partir dels anys quaranta inspirant-se en els versos de mossèn Cinto Verdaguer, més el pessebre que presentà el 1958 al Palau de la Virreina, el qual incloïa figures de Ramon Amadeu -cedides pel Baró d'Esponellà- i tenia efectes d'àudio i llum (comptà amb la col·laboració de l'enginyer Carles Buïgas).

Obra:

Dia de neu

Dia de neu
Maurici VALLS QUER Vallsquer*. Dia de neu, 1947

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.