diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Rafael GRIERA (Las Palmas de Gran Canaria, 1934 - Olot, 2018), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Rafael GRIERA (Las Palmas de Gran Canaria, 1934 - Olot, 2018)

fotografia de Rafael GRIERA

dades bàsiques de Rafael GRIERA

Informació extesa de Rafael GRIERA

Biografia:Nascut a les Illes Canàries, Rafael Griera es traslladà el 1942 a viure amb la seva família a Olot, on visqué fins el 1960. El seu pare hi tenia un taller d’imatgeria religiosa, en el que va aprendre a realitzar totes les tècniques relacionades amb aquesta disciplina artística. Durant un breu període de temps, també va estudiar a l’Escola de Belles Arts d'Olot. Als dotze anys va guanyar el seu primer premi al Centre Catòlic i als divuit va formar part de el grup “Cràter d'Art”, al costat de diversos artistes que es reunien periòdicament. Fou un temps també en què va fer viatges per tot Espanya per vendre els sants del taller.

Va realitzar la seva primera exposició individual a la Sala Busquets de Barcelona el 1956 i durant els anys seixanta realitzà il·lustracions per a diverses editorials (entre elles, Molino i la mítica Bruguera). El 1965 obtingué el tercer premi en el 1r Concurs de Pintura d’Olot, molt important per a ell ja que l’obra guanyadora era un retrat del seu pare. Va viatjar molt per diversos països d'Europa acompanyat d'altres pintors com Lloveras, Cruañas, Sarsanedas i Rollán. També va formar part de la tertúlia de La Punyalada i dels grups Cova del Drac i Passeig de Gràcia. Des de 1983 va ser membre de la Société des Beaux Arts de París.

Obra:

Vaqueros

Vaqueros
Rafael GRIERA. Vaqueros, 1965

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.