diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Remedios VARO (Anglès, 1908 - Ciudad de México, 1963), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Remedios VARO (Anglès, 1908 - Ciudad de México, 1963)

fotografia de Remedios VARO

dades bàsiques de Remedios VARO

Informació extesa de Remedios VARO

Biografia:Nascuda el 16 de novembre de 1908 a la localitat gironina d’Anglès (el seu pare, enginyer hidràulic, estava destinat allà per qüestions de feina), Remedios Varo es formà a l'escola de San Fernando de Madrid. Durant la guerra civil visqué i tingué taller a Barcelona. Separada del seu primer marit, el dibuixant Gerardo Lizarraga, es casà amb el poeta surrealista Benjamin Péret, amb qui visqué a París (1938-42) —on també es relacionà amb tot el grup surrealista— i el 1942 es traslladaren tots dos a Mèxic, fins a la separació de Péret, que retornà a París el 1947. Visqué un quant temps a Veneçuela, com integrant d’una expedició científica de l’Instituto Francés de América Latina, on es guanyà la vida fent il•lustracions.

De nou a Mèxic, es tornà a casar –amb el polític austríac Walter Gruen, qui li facilità que abandonés la tasca d’il•lustradora i es concentrés en la pintura- i aviat es consagrà com una de les figures cabdals del surrealisme en aquell país. Individualment no hi exposà fins el 1955 (Galerías Diana). En aquesta etapa conegué i rebé el suport del pintor Diego Rivera, de l'escriptor Octavio Paz, del cineasta Luis Buñuel i molt especialment de la pintora anglesa Leonora Carrington, gran amiga seva. Féu la seva quarta i darrera exposició individual a la Galería Juan Martín el 1962. El 1964 li fou dedicada una gran exposició retrospectiva d'homenatge al Palacio de Bellas Artes de Mèxic.

La seva pintura és destaca per la seva minuciositat de factura i el seu enginy fantasiós. A la seva obra apareixen amb freqüència figures humanes estilitzades realitzant tasques simbòliques, alhora que s’hi representen elements onírics, arquetípics i fins i tot científics. La seva obra sencera està tenyida d'una atmosfera de misticisme, però plasmat amb figures representatives del món secular modern.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.