diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Centre Pompidou (centre cultural)

Espais

Fitxa de Centre Pompidou

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Centre Pompidou

Nom de l'espai
Centre Pompidou
Direcció
Place Georges Pompidou | 75004 París | França
Situació
Google Maps
Telèfon
+33 144 781 233
Web
www.centrepompidou.fr
Horari habitual
11.00 - 20.00 (obre tots els dies menys el dimarts). Taller Brancusi: 14.00 - 18.00
Dies gratuïts
primer diumenge de cada mes
Tipus de fons
art modern i contemporani

Sobre aquest espai:

El Centre Pompidou, amb la seva estructura de cristall i metall travessada per la llum, batega en el centre de París des de 1977 com un cor regat per artèries monumentals de colors primaris i brillants. Concebut com un veritable organisme viu pels seus creadors, els arquitectes Renzo Piano i Richard Rogers, l'edifici està construït en un dels barris més antics de la capital, Beaubourg, cor palpitant de París des de l'Edat Mitjana. Quatre colors –blau, vermell, groc i verd– animen les seves façanes i vesteixen la seva estructura seguint un codi definit pels arquitectes: blau per a la circulació de l'aire (conductes d'aire condicionat); groc per a la circulació del circuit elèctric (tubs i conductes); verd per a la circulació de l'aigua (canonades i canaletes) i vermell per a la circulació de les persones (escales mecàniques i ascensors).

La seva col·lecció consta de més de 120.000 obres d'art contemporani (la més gran d'Europa). També compta amb el Taller Brancusi: aquest artista va llegar tot el seu taller a l'Estat francès, el qual el va recrear i va inaugurar el 1997 (tal com era a la plaça, enfront del Centre Pompidou), per a acollir la seva col·lecció, formada per 137 escultures, 87 pedestals, 41 dibuixos, dues pintures i més de 1.600 plaques fotogràfiques de vidre i impressions originals. El Pompidou disposa d'un altre espai de reconeixement internacional, la Biblioteca Kandinsky, el seu centre de recerca.

Col·lecció

Obres

Intérieur, bocal de poissons rouges

Intérieur, bocal de poissons rouges
Henri MATISSE. Intérieur, bocal de poissons rouges, 1914

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.