diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Centre Pompidou (centre cultural)

Espais

Fitxa de Centre Pompidou

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Centre Pompidou

Nom de l'espai
Centre Pompidou
Direcció
Place Georges Pompidou | 75004 París | França
Situació
Google Maps
Telèfon
+33 144 781 233
Web
www.centrepompidou.fr
Horari habitual
11.00 - 20.00 (obre tots els dies menys el dimarts). Taller Brancusi: 14.00 - 18.00
Dies gratuïts
primer diumenge de cada mes
Tipus de fons
art modern i contemporani

Sobre aquest espai:

El Centre Pompidou, amb la seva estructura de cristall i metall travessada per la llum, batega en el centre de París des de 1977 com un cor regat per artèries monumentals de colors primaris i brillants. Concebut com un veritable organisme viu pels seus creadors, els arquitectes Renzo Piano i Richard Rogers, l'edifici està construït en un dels barris més antics de la capital, Beaubourg, cor palpitant de París des de l'Edat Mitjana. Quatre colors –blau, vermell, groc i verd– animen les seves façanes i vesteixen la seva estructura seguint un codi definit pels arquitectes: blau per a la circulació de l'aire (conductes d'aire condicionat); groc per a la circulació del circuit elèctric (tubs i conductes); verd per a la circulació de l'aigua (canonades i canaletes) i vermell per a la circulació de les persones (escales mecàniques i ascensors).

La seva col·lecció consta de més de 120.000 obres d'art contemporani (la més gran d'Europa). També compta amb el Taller Brancusi: aquest artista va llegar tot el seu taller a l'Estat francès, el qual el va recrear i va inaugurar el 1997 (tal com era a la plaça, enfront del Centre Pompidou), per a acollir la seva col·lecció, formada per 137 escultures, 87 pedestals, 41 dibuixos, dues pintures i més de 1.600 plaques fotogràfiques de vidre i impressions originals. El Pompidou disposa d'un altre espai de reconeixement internacional, la Biblioteca Kandinsky, el seu centre de recerca.

Col·lecció

Obres

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.