diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Arxiu Històric de Barcelona (arxius i biblioteques)

Espais

Fitxa de Arxiu Històric de Barcelona

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Arxiu Històric de Barcelona

Nom de l'espai
Arxiu Històric de Barcelona
Direcció
Santa Llúcia, 1 (Casa de l'Ardiaca) | 08002 Barcelona
Telèfon
+34 932 562 255
Correu-e
arxiuhistoric@bcn.cat
Web
ajuntament.barcelona.cat/arxiumunicipal/arxiuhistoric
Horari habitual
09.30 - 19.30 (dilluns - divendres). De 14:00 a 15.00 hores no es serveixen documents. Horari vàlid per a la Sala de Consulta General.
Dies gratuïts
tots
Tipus de fons
bibliografia, obra gràfica

Sobre aquest espai:

L'Arxiu Històric de Barcelona és una institució cultural centenària dedicada a la preservació del patrimoni documental de la ciutat i a l’impuls de la recerca i la divulgació històrica. Per la varietat i globalitat de materials va molt més enllà d'un arxiu a l'ús: manuscrits, impresos, mapes, plànols, dibuixos, gravats, cartells, goigs, programes d’activitats culturals, naips, publicitat, testimonis orals, llibres, diaris, revistes... La riquesa i diversitat dels fons documentals, bibliogràfics i hemerogràfics aplegats l'han convertit en un centre patrimonial, d’investigació i de recerca històrica de referència, no només a Barcelona sinó en el conjunt del país, amb una projecció internacional per l’interès dels fons conservats.

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona s'encarrega de la custòdia, tractament i difusió de la documentació generada o rebuda per l'administració de la ciutat des de la creació del règim municipal barceloní a mitjan segle XIII fins la revolució liberal de mitjan segle XIX. A l'entorn d'aquest riquíssim nucli inicial, s'hi han anat incorporant altres materials arxivístics, bibliogràfics i hemerogràfics considerats d'interès per al coneixement de la història de la ciutat.

Tot el seu fons l'estructuren en tres seccions:

- Els fons documentals: integrada pels àmbits d' Arxiu medieval i modern, de gràfics i de fons orals.

- La biblioteca: amb un important fons bibliogràfic especialitzat en història de Barcelona i de Catalunya, enriquit amb col·leccions privades d'altres temàtiques.

- L’hemeroteca: amb les publicacions periòdiques de la ciutat des del segle XVII fins a l'actualitat.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.