diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Fundació Rafael Masó (fundació)

Espais

Fitxa de Fundació Rafael Masó

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Fundació Rafael Masó

Nom de l'espai
Fundació Rafael Masó
Direcció
Ballesteries, 29 | 17004 Girona
Telèfon
+34 972 413 989
Correu-e
info@rafaelmaso.org
Web
www.rafaelmaso.org
Horari habitual
amb reserva prèvia || Horari d'oficina: 10:00 - 18:00 (dimarts - divendres)
Dies gratuïts
cap || Tots els dies per a: menors de 16 anys (acompanyats d'un adult) i les visites a les exposicions temporals.
Tipus de fons
monogràfic

Sobre aquest espai:

La fundació promou l'estudi, preservació i difusió de l'obra de l’arquitecte i escriptor Rafael Masó (Girona, 1880 – 1935) i del Noucentisme català, a més de fomentar la conscienciació sobre la importància de l'arquitectura i l'urbanisme per a la societat i les persones. La col·lecció que conserva inclou nombroses obres de Rafael Masó però també centenars d'objectes i obres d'art fets o adquirits pels seus avantpassats i membres de la seva família. És una col·lecció d'una gran varietat de tècniques i materials: pintura, escultura, dibuix, gravat, fotografia, ceràmica, mobiliari, vidre, metall, tèxtil, estris i utensilis de la vida quotidiana, datats entre el segle XVII i el XX.

L’edifici de la fundació és la casa natal de Rafael Masó, una de les obres més importants de la seva arquitectura i l'única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona. La casa s'ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l'època noucentista, i també ofereix unes vistes inèdites de la ciutat. La Casa Masó actual és el resultat de la successiva unió de quatre cases adquirides per la família entre mitjans del segle XIX i principis del XX, i el seu aspecte actual és semblant al que va tenir després de l'última intervenció de Rafael Masó, l'any 1919.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.