diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu de Reus (museu)

Espais

Fitxa de Museu de Reus

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu de Reus

Nom de l'espai
Museu de Reus
Direcció
Raval de Santa Anna, 59 | 43201 Reus
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 977 010 660
Correu-e
info.museus@reus.cat
Web
www.museudereus.cat
Horari habitual
10.00 - 14:00 i 17.00 - 20.00 (dimarts - dissabte). Diumenge i dilluns tancat.
Dies gratuïts
cap
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

El Museu de Reus és una institució que, d’ençà la seva creació l’any 1934, treballa per la conservació del patrimoni material, el coneixement i la difusió de la història de la ciutat de Reus i el seu entorn comarcal. És un museu de territori que, a partir de la interpretació del llegat del passat, vol ser un referent d’identitat per a la ciutadania, mostrar la trajectòria i l’evolució de la societat reusenca, els seus personatges més representatius, les creacions artístiques i les fites més significatives que han forjat la personalitat de la ciutat. Bàsicament, el fons del museu es pot dividir en tres àmbits temàtics: un d’etnologia, un altre d’història i el tercer d’art. Pel que fa a aquest darrer, la major part de les obres fan referència a Reus o han estat realitzades per artistes vinculats a la ciutat i abracen del segle XIV a l’actualitat.

El Museu de Reus, a part de la seu central al Raval de Santa Anna (a l'antic edifici del Banc d'Espanya on hi ha el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca i les seves col·leccions de prehistòria i paleontologia), compta amb diverses subseus: l'Espai Plaça Llibertat (etnologia, art i arqueologia), el Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (patrimoni visual, tant documental com artístic), la Bòbila del Sugranyes (espai patrimonial industrial singular), el refugi antiaeri de la Patacada i el Centre Cultural El Castell (edici històric medieval d'ús polivalent).

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.