diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Libro: Retratos de la Belle Époque

Llibreria

Fitxa del llibre Retratos de la Belle Époque

portada del llibre

Comentari del llibre

El període que transcorre entre la Guerra Franco-Prussiana i la Primera Guerra Mundial i que comprèn, per tant, les últimes dècades del segle XIX i les primeres del XX, es caracteritza per una intensa expansió demogràfica, un creixement econòmic sostingut i una agitació social que van conduir a grans canvis i a un desenvolupament generalitzat de la ciència, la tècnica i el pensament; tot plegat va portar al fet que aquest període fos conegut com “la Belle Époque”. La producció cultural europea va ser intensa i va suposar transformacions radicals en el món de l'art que, en el camp pictòric, va passar de l'impressionisme a les primeres avantguardes. El retrat, amb una notable demanda comercial, va ser un dels gèneres més representatius de l'època, com a perfecta representació de la personalitat individual de l'home modern dins de l'ordre social.

“Retrats de la Belle Époque” proposa un recorregut per l'edat d'or del retrat europeu, i permet explicar els canvis que es produeixen tant en les convencions estilístiques com en les relacions entre l'artista i el seu públic.

Dades del llibre / recurs Retratos de la Belle Époque

Format
llibre
Família
arts
Gènere
arts visuals
Tema
modernisme
Cronologia
XIX - XX
Àmbit geogràfic
Europa
Títol
Retratos de la Belle Époque
Coordinació
Tomàs LLORENS,
Boye LLORENS.
Edició
1
Lloc d'edició
Barcelona
Editorial
Fundació "la Caixa"
Any
2011
Nombre de pàgines
270
Mides
30,5 x 24,5 cm
Llengua original
castellà
Artistes vinculats
Hermen ANGLADA CAMARASA, Manuel BENEDITO, Giovanni BOLDINI, Pierre BONNARD, Gustave CAILLEBOTTE, Eugène CARRIÈRE, Ramon CASAS, Gustav KLIMT, Oskar KOKOSCHKA, Edvard MUNCH, Ignacio PINAZO, Santiago RUSIÑOL, Egon SCHIELE, Joaquín SOROLLA, Théophile-Alexandre STEINLEN, Henri TOULOUSE LAUTREC, Édouard VUILLARD, Anders ZORN, Ignacio ZULOAGA.
ISBN/Dipòsit legal
9788448255565
Disponibilitat: 15 dies
80 € Comprar

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Llibres i recursos de la mateixa secció que potser t'interessen:

portada del llibre

Art públic de Barcelona

Format
recurs electrònic
Família
arts
Gènere
arts visuals
Tema
art públic
Autoria
Jaume FABRE (coordinació), Josep Maria HUERTAS (coordinació), Jaume SOBREQUÉS (coordinació), Miquel-Àngel CODES LUNA (col·laboració)
GRATUÏT

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.