diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Presentació Joan Brull. Presentació del catàleg raonat

imatge de la activitat

Comentari sobre Joan Brull. Presentació del catàleg raonatUs convidem a la presentació el primer catàleg raonat de l’artista modernista Joan Brull, que estarà accessible per a tothom a través de la xarxa.

Les autores d’aquest catàleg en línia, les historiadores de l’art Reyes Faus i Isabel Fabregat, donaran a conèixer el projecte a la sala del Museu Nacional d’Art de Catalunya on s’exposa l’obra Ensomni, la pintura més emblemàtica de l’artista.

El nou lloc web dedicat a l’artista simbolista inclou una àmplia cronologia, imatges inèdites i 250 obres catalogades; a més d’un apartat dedicat al vessant de Brull com a crític d’art a la Barcelona de principis de segle XX. El projecte ha comptat amb el suport de micromecenes i la col·laboració de nombroses institucions patrimonials i col·leccions particulars, tant nacionals com estrangeres, que conserven obra de l’artista. La difusió de l’obra i de noves dades sobre Joan Brull a través de la xarxa permetrà donar a conèixer aquest interessant artista al públic general, i avançar en el coneixement de la seva figura i de l’art de la seva època.

Reyes Faus i Isabel Fabregat, especialitzades en art dels segles XIX-XX, van ser comissàries d’una exposició monogràfica sobre l’artista a La Fontana d’Or de Girona (2009) i van coordinar l’edició d’un petit catàleg amb el títol Joan Brull: realitat i somni.

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
presentació
Lloc
MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA (Barcelona)
Dia (celebració / inauguració)
El temps a Barcelona
El tiempo - Tutiempo.net
Participació
Isabel FABREGAT MARIN, Reyes FAUS, Pepe SERRA.
Artista vinculat
Joan BRULL

Obres presents

Ensomni

Ensomni
Joan BRULL. Ensomni, c. 1905

Enllaços relacionats

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.