diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Isabel FABREGAT MARIN (Barcelona, 1984), vida, història, fets.

Perfils

Fitxa de Isabel FABREGAT MARIN (Barcelona, 1984)

fotografia de Isabel FABREGAT MARIN

dades bàsiques de Isabel FABREGAT MARIN

Informació extesa de Isabel FABREGAT MARIN

Biografia:Doctora en història de l’art i Màster en Gestió del Patrimoni Cultural (Universitat de Barcelona). Actualment combina la investigació amb la gestió i la difusió del patrimoni.

Ha estat becària predoctoral (FI 2007-2010) de la Generalitat de Catalunya i ha estat becada per a realitzar estades de recerca a França. Membre del GRACMON, Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.

S’ha especialitzat en temes relacionats amb l’art català dels segles XIX i XX, amb una atenció especial en la pintura. Ha estat comissària de les exposicions «Joan Brull. Realitat i somni» (La Fontana d’Or, Girona, 2009) amb Reyes Faus i «Ramon Pichot. D’Els Quatre Gats a la Maison Rose» (Museu Nacional d’Art de Catalunya - Obra Social “la Caixa”, 2017-2019), així com assistent de la comissària Brigitte Leal al Centre Pompidou (2014-2015). Autora de diversos articles i de la monografia (Museu Nacional d’Art de Catalunya, 2017) sobre el tema de la seva tesi Ramon Pichot Gironès (Barcelona, 1871 - París, 1925). Responsable de la recerca documental i revisora dels diversos volums de les Cròniques d’art a ‘La Veu de Catalunya’, de Rafael Benet, que abraça el període 1926-1936, editats per la Fundació Rafael Benet entre el 2006 i el 2010.

Ha participat com a autora en articles dels llibres i els catàlegs d’exposició següents: Conflictes bèl·lics, espoliacions, col·leccions (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 2009), Art públic de Barcelona (Universitat de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Àmbit, 2009), Diccionario biográfico español (Real Academia de la Historia, 2010), La Febre d’Or: escenes de la nova burgesia (CaixaForum, 2010), Vestigis del Modernisme. Obrim el teló (Museu Abelló Fundació Municipal d'Art, 2011), Pensar i interpretar l’oci. Passatemps, entreteniments, aficions i addiccions a la Barcelona del 1900 (Publicacions i Edicions Universitat de Barcelona, 2012), Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009). Història de l’Art (Institut d’Estudis Catalans), La Colección. Obras maestras del Centre Pompidou en Málaga / The Collection. Masterpieces of the Centre Pompidou in Málaga (Centre Pompidou / TF, 2015). També és coautora del catàleg raonat en línia del pintor modernista Joan Brull.

Ha treballat o ha col·laborat amb altres institucions, com ara el Museu d’Art de Girona, el Museu de la Farmàcia Catalana, el Museu del Cau Ferrat de Sitges i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú.

Font principal del text: Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear (DHAC)

Llibreria / recursos:

portada del llibre

Joan Brull. Realitat i somni

Format
llibre
Família
realitats
Gènere
biografies, monografies, textos autògrafs
Tema
artistes i grups artístics
Autoria
Isabel FABREGAT MARIN (coordinació)
150 € Comprar

Exposicions i activitats (selecció):

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.