diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Isabel FABREGAT MARIN (Barcelona, 1984), vida, història, fets.

Perfils

Fitxa de Isabel FABREGAT MARIN (Barcelona, 1984)

fotografia de

dades bàsiques de Isabel FABREGAT MARIN

Informació extesa de

Biografia:Doctora en història de l’art i Màster en Gestió del Patrimoni Cultural (Universitat de Barcelona). Actualment combina la investigació amb la gestió i la difusió del patrimoni.

Ha estat becària predoctoral (FI 2007-2010) de la Generalitat de Catalunya i ha estat becada per a realitzar estades de recerca a França. Membre del GRACMON, Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.

S’ha especialitzat en temes relacionats amb l’art català dels segles XIX i XX, amb una atenció especial en la pintura. Ha estat comissària de les exposicions «Joan Brull. Realitat i somni» (La Fontana d’Or, Girona, 2009) amb Reyes Faus i «Ramon Pichot. D’Els Quatre Gats a la Maison Rose» (Museu Nacional d’Art de Catalunya - Obra Social “la Caixa”, 2017-2019), així com assistent de la comissària Brigitte Leal al Centre Pompidou (2014-2015). Autora de diversos articles i de la monografia (Museu Nacional d’Art de Catalunya, 2017) sobre el tema de la seva tesi Ramon Pichot Gironès (Barcelona, 1871 - París, 1925). Responsable de la recerca documental i revisora dels diversos volums de les Cròniques d’art a ‘La Veu de Catalunya’, de Rafael Benet, que abraça el període 1926-1936, editats per la Fundació Rafael Benet entre el 2006 i el 2010.

Ha participat com a autora en articles dels llibres i els catàlegs d’exposició següents: Conflictes bèl·lics, espoliacions, col·leccions (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 2009), Art públic de Barcelona (Universitat de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Àmbit, 2009), Diccionario biográfico español (Real Academia de la Historia, 2010), La Febre d’Or: escenes de la nova burgesia (CaixaForum, 2010), Vestigis del Modernisme. Obrim el teló (Museu Abelló Fundació Municipal d'Art, 2011), Pensar i interpretar l’oci. Passatemps, entreteniments, aficions i addiccions a la Barcelona del 1900 (Publicacions i Edicions Universitat de Barcelona, 2012), Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009). Història de l’Art (Institut d’Estudis Catalans), La Colección. Obras maestras del Centre Pompidou en Málaga / The Collection. Masterpieces of the Centre Pompidou in Málaga (Centre Pompidou / TF, 2015). També és coautora del catàleg raonat en línia del pintor modernista Joan Brull.

Ha treballat o ha col·laborat amb altres institucions, com ara el Museu d’Art de Girona, el Museu de la Farmàcia Catalana, el Museu del Cau Ferrat de Sitges i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú.

Font principal del text: Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear (DHAC)

Exposicions i activitats (selecció):

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.