diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Exposició col·lectiva Retrats de medalla: l'espectacle del bronze

imatge de la activitat

Comentari sobre Retrats de medalla: l'espectacle del bronzeLa medalla commemorativa, una obra d'art tan petita i discreta que cap al palmell de la mà, conté en la superfície l'expressió artística del seu autor i l'habilitat tècnica del fabricant. Admirada tradicionalment per l'elit benestant, entre finals del segle XIX i principis del XX la medalla va abandonar les normes acadèmiques i els vells costums i va experimentar una regeneració tècnica i artística que la va apropar al gran públic. El retrat, el primer tema i el més important desenvolupat per la medalla al llarg de la seva història, hi va mantenir el paper preponderant, i amb un nou llenguatge va representar tant el rostre com la figura en qualsevol posició o moviment.

Aquesta exposició vol donar a conèixer l'apassionant món de la medalla en un període que concorda temporalment amb la vida de Rafael Masó. El seu naixement, l'any 1880, va coincidir amb unes innovacions tècniques i amb un estil, l'eclecticisme, que buscava respondre al gust estètic d'una època canviant. Més endavant, mentre acabava la carrera d'arquitecte, l'art de la medalla es va popularitzar i valorar, tant durant el Modernisme com en el Noucentisme. Finalment, quan Masó va morir, el 1935, la medalla es trobava en el seu darrer gran moment, abans que els darrers batecs de l'Art Déco quedessin silenciats per la Segona Guerra Mundial. Més de tres-centes obres de cent seixanta autors i d'una vintena de països mostren la importància que el retrat va tenir en la medalla durant aquells apassionants i convulsos cinquanta anys.

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
exposició col·lectiva
Lloc
FUNDACIó RAFAEL MASó (Girona)
Dia (celebració / inauguració)
Data inicial
Data final
El temps a Girona
El tiempo - Tutiempo.net
Comissariat
Rossend CASANOVA.
Artistes vinculats
Eusebi ARNAU,
Miquel BLAY,
Joan BORRELL NICOLAU,
Josep CLARÀ,
Josep LLIMONA.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.