diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Eusebi ARNAU (Barcelona, 1863 - 1933), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Eusebi ARNAU (Barcelona, 1863 - 1933)

fotografia de Eusebi ARNAU

dades bàsiques de Eusebi ARNAU

Informació extesa de Eusebi ARNAU

Biografia:Acollit de petit i fins a la seva joventut a la Casa de Caritat, Eusebi Arnau fou deixeble de l’escultor Agapit Vallmitjana a Llotja, es va continuar formant al taller de Josep Gamot i a les conegudes acadèmies Colarossi i Julian de París. De les obres anecdòtiques inicials, evolucionà cap al modernisme seguint les influències franceses d’autors com Rodin, Meunier o Dubois: en aquest sentit, cal considerar a Arnau com un dels màxims representants d’aquesta tendència a Catalunya, ja que aportà un seguit d’obres cabdals i fou un dels artistes que més encàrrecs va rebre (posteriorment, la seva obra es decantà per un cert classicisme, fruit del corrent noucentista imperant).

Dins del camp escultòric –també destacà com a medallista- els seus treballs abracen un ventall ampli: escultura de saló, aplicada a l’arquitectura, funerària, etc. Les seves obres es poden veure a llocs tan emblemàtics de Barcelona com la Plaça de Catalunya, la façana i hemicicle del Palau de la Música, la catedral, el Palau de Justícia, l’Hospital Sant Pau o les cases Lleó Morera, Amatller, Baró de Quadras, de la Lactància i de la Caritat, entre d’altres. Fora de Catalunya, caldria mencionar les obres que féu per al Seminari de Comillas, la façana del Casino de Madrid o la seva participació al monument d’homenatge a Alfons XII al Parque del Retiro de la mateixa ciutat.

Llibreria / recursos:

Exposicions i activitats (selecció):

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.