diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

ICAB. Col·legi d'Advocats de Barcelona (institucions privades)

Espais

Fitxa de ICAB. Col·legi d'Advocats de Barcelona

Imatge de l'espai

Dades de contacte de ICAB. Col·legi d'Advocats de Barcelona

Nom de l'espai
ICAB. Col·legi d'Advocats de Barcelona
Direcció
Mallorca, 283 | 08037 Barcelona
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 934 961 880
Correu-e
cas@icab.cat
Web
www.icab.cat
Horari habitual
només amb cita prèvia
Dies gratuïts
tots
Tipus de fons
art modern i contemporani

Sobre aquest espai:

La col·lecció d’obres d’art del Col·legi d’Advocats va en paral·lel a la seva història, a les seves necessitats i als estils que cronològicament li ha tocat viure. Del conjunt de la col·lecció, cal destacar el bloc format per la galeria de retrats de juristes il·lustres fets pels principals mestres realistes i modernistes, com Antoni Caba o Ramon Casas. De les obres més contemporànies, cal subratllar la presència del cartell original que Joan Miró va fer pel II Congrés Jurídic Català (1972) i d’aquelles que serviren per il·lustrar les portades de la revista “Món Jurídic”, firmades -la majoria- per artistes catalans de la segona meitat del segle XX.

L’actual seu del Col·legi està formada per un conjunt de tres edificis construïts en èpoques diferents. D’aquests, el més antic ja existia quan la corporació d’advocats decidí el 1924 de canviar el seu antic estatge (la Casa de l’Ardiaca, davant la Catedral), per l’actual. Es tracta del “Palauet Casades”, construït a la dècada de 1880, com a residència familiar de Pau Casades i Espoy (Agramunt, 1819 – Barcelona, 1902), un fabricant d’estampats de l’època. L’edifici –dissenyat pel mestre d’obres Antoni Serra Pujals- s’inspirà clarament en el model d’hotel particulier francès, simulant una estructura de petit palau (part del mobiliari d'aquesta residència, com també pintures i escultures, van ser donats l’any 1967 pel nét del promotor, Carles Casades de Còdol, a la Junta de Museus de Barcelona). El segon edifici, el que fa xamfrà, fou dissenyat el 1950 per Agustí Borrell i va voler seguir la línia estilística del primer, tot afegint les quatre escultures del coronament (obra de Jaume Duran), que representen -d’esquerra a dreta- Ramon Berenguer IV, San Ramon Penyafort, Sant Iu –inicialment, n’hi havia d’anar una de Sant Oleguer- i Alfons X el Savi. El tercer edifici, del 1969, també va ser dissenyat per Borrell, però trencà totalment amb la uniformitat dels dos anteriors, ja que es tracta d’una construcció totalment moderna i multifuncional de nou plantes.

Col·lecció

Obres

Enric Prat de la Riba

Enric Prat de la Riba
Fèlix MESTRES. Enric Prat de la Riba, c. 1918

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.