diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Es Baluard. Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma (museu)

Espais

Fitxa de Es Baluard. Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Es Baluard. Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma

Nom de l'espai
Es Baluard. Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma
Direcció
Plaça Porta Santa Catalina, 10 | 07012 Palma de Mallorca
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 971 908 200
Correu-e
museu@esbaluard.org
Web
www.esbaluard.org
Horari habitual
10:00 - 20:00 (dimarts - dissabte) || 10:00 - 15:00 (diumenge) || Dilluns tancat
Dies gratuïts
tots els dies per a menors de 12 anys i aturats || Dies de portes obertes: 6, 20 i 31 de gener; 1 de març; 11 d'abril; 1 i 17 de maig; 12, 19 i 27 de setembre i 6 de desembre.
Tipus de fons
art modern i contemporani

Sobre aquest espai:

Es Baluard és un museu d'art modern i contemporani situat a Palma de Mallorca i inaugurat el 2004. La principal missió del museu es focalitza a conservar, documentar i promoure el patrimoni vinculat a les col·leccions custodiades per Es Baluard. Simultàniament, més enllà del cub blanc per a l'exposició, Es Baluard proposa nous models d'expansió de la cultura compromesos amb el debat intel·lectual a través d'estratègies col·laboratives.

Quant a l'edifici, Es Baluard es troba situat en el perímetre del baluard de Sant Pere, que forma part del recinte emmurallat renaixentista que envoltava la ciutat de Palma fins a principis del segle XX. Després de sofrir diverses modificacions al llarg dels segles, va ser durant el segle XVIII quan la construcció adoptà la forma actual. El 1952, el baluard de Sant Pere va deixar de tenir un ús militar i uns anys més tard va passar a mans privades. Els nous propietaris van projectar construir edificis en tota la zona i, per això, el 1963 van intentar destruir la muralla amb bombes de calç col·locades estratègicament, les quals van aconseguir esbucar gran part de la cortina de ponent del baluard. Els ciutadans de Palma no van romandre impassibles i la seva reacció va accelerar la declaració del baluard com a conjunt històric-artístic: es va projectar la seva reconstrucció immediata el 1965. A la fi de la dècada dels vuitanta, després d'aquest incident, els terrenys van ser qualificats d'ús públic i es va iniciar la seva expropiació. El baluard va caure en un estat d'abandó fins que el 1997 aquests terrenys són cedits per l'Ajuntament de Palma per a la construcció del museu. Durant el procés, es va redescobrir l'antic aljub d'aigua dolça (de mitjan del segle XVII) i es va decidir recuperar-lo per donar-li un ús polivalent.

L'edifici, dissenyat per Lluís García-Ruiz, Jaume García-Ruiz, Vicente Tomás i Ángel Sánchez Cantalejo, té una superfície total de 5.027 m², dels quals 2.500 es destinen a espais expositius. Està dividit en tres plantes que es relacionen amb l'exterior, amb les muralles i entre si mitjançant rampes, claraboies i grans balconades interiors, buscant la idea de carrer interior.

Col·lecció

Obres

Badia de Palma

Badia de Palma
William DEGOUVE DE NUNCQUES. Badia de Palma, 1900

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.