diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu Episcopal de Vic (museu)

Espais

Fitxa de Museu Episcopal de Vic

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu Episcopal de Vic

Nom de l'espai
Museu Episcopal de Vic
Direcció
Plaça Bisbe Oliva, 3 | 08500 Vic
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 938 869 360
Correu-e
informacio@museuepiscopalvic.com
Web
www.museuepiscopalvic.com
Horari habitual
10.00 - 13.00 i 15.00 - 18.00 (dimarts - divendres); 10.00 - 19.00 (dissabtes); 10.00 - 14.00 (diumenge i festius). Horari d'estiu (abril - setembre): 10.00 - 19.00 (dimarts - dissabtes); 10.00 - 14.00 (diumenge i festius).
Dies gratuïts
primer dijous de cada mes (excepte festius)
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

El Museu Episcopal de Vic compta amb una magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d'arqueologia, orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Un fons de valor excepcional integrat per més de 29.000 peces.

El museu fou inaugurat pel bisbe Josep Morgades i Gili l'any 1891 recollint l'esforç realitzat per un grup d'intel·lectuals i clergues de Vic de l'època de la Renaixença per recuperar el patrimoni artístic català. En aquest primer moment les col·leccions es van instal·lar sobre l’antic claustre gòtic de la catedral. L'any 1898 Mossèn Gudiol substituirà a Antoni d'Espona -el primer conservador que va tenir el museu- i es convertirà en l'ànima de l'adquisició, instal·lació i classificació de les col·leccions del museu. L'any 1902, Gudiol i Cunill va publicar les "Nocions d'Arqueologia Sagrada Catalana", on va establir els criteris de classificació de les arts, aquest text va ésser el primer estudi científic sobre museologia del nostre país i va servir a la vegada de model i manual a partir del qual es varen formar les col·leccions d'art de la resta dels museus diocesans de Catalunya. A diferència d'altres museus, però, tots els objectes que va incorporar el museu al llarg dels anys eren exposats al públic en unes sales que aviat es feren petites. El museu no va poder dur a terme l’ampliació de l’exposició de les col·leccions fins que no va disposar de les instal·lacions del Col·legi de Sant Josep, on des dels anys 1948 al 1967 va obrir al públic en fases successives la primera i la segona planta del col·legi amb les col·leccions d’art i arqueologia, i el pati interior amb la col·lecció del lapidari. Finalment, el 18 de maig de 2002 s’inaugurà l'edifici on actualment roman el museu.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.