diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museu de la Pell (museu)

Espais

Fitxa de Museu de la Pell

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museu de la Pell

Nom de l'espai
Museu de la Pell
Direcció
Dr. Joan Mercader, s/n | 08700 Igualada
Telèfon
+34 938 046 752
Correu-e
m.igualada@diba.cat
Web
museupelligualada.cat
Horari habitual
10.00 - 14.00 (dimarts - divendres) i 16.00 - 18.30 (només dijous i divendres; fins a les 20.00 h si hi ha exposició temporal); 11.00 - 14.00 (dissabtes, diumenges i festius); dilluns tancat. Juliol i agost tancat.
Dies gratuïts
cap
Tipus de fons
monogràfic

Sobre aquest espai:

Les col·leccions del museu -que es mostren a Cal Granotes i als espais d’exposició permanent de Cal Boyer- estan formades per objectes, eines i maquinària relacionats amb la pell i la indústria adobera. També per enginys hidràulics, objectes i maquinària vinculats amb l’aigua i el seu aprofitament, que s’exposen a l’espai L’home i l’aigua. La reserva del museu està integrada per un fons artístic de pintura i escultura, retaules i art religiós, arqueologia, paleontologia, ciència i tècnica, etnologia i ciències naturals.

El museu té els orígens en el Museu de la Ciutat, inaugurat el 1949, per iniciativa del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada. En aquest mateix equipament, i amb el suport dels blanquers, el 1954 s’obre una secció dedicada a la pell. El 1983, l’Ajuntament d’Igualada, juntament amb el Servei de Museus de la Generalitat i el Gremi de Blanquers compren l’adoberia de Cal Granotes (s. XVIII), que serà excavada, restaurada i oberta al públic el 1990 (l’ajuntament també adquireix una antiga fàbrica tèxtil, Cal Boyer, actual seu del museu, que és rehabilitada en fases i s’hi obren diferents espais entre 1986 i 1999, amb exposicions permanents sobre el patrimoni industrial adober i sobre l’aigua). Finalment, el 1998 és declarat secció del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. El 2015 passa a formar part del Igualada Leather Cluster Barcelona.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.