diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Segundo MATILLA (Madrid, 1862 - Teià, 1937), vida, història, fets.

Artistes

Fitxa de Segundo MATILLA (Madrid, 1862 - Teià, 1937)

fotografia de Segundo MATILLA

dades bàsiques de Segundo MATILLA

Vídeo (entrevista, ressenya, notícia):

© PORT DE BARCELONA - Departament de Patrimoni Cultural. 2020 | Restauració del quadre "Pescadors treballant a la llum de la lluna" de Segundo Matilla [en català]

Informació extesa de Segundo MATILLA

Biografia:D'origen madrileny, Segundo Matilla es traslladà ja de molt jove, juntament amb la seva família, a Barcelona, on s'educà i es formà. Estudià a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, al mateix temps que practicava el dibuix litogràfic.

Essencialment paisatgista, el seu estil està emparentat amb el de Meifrèn , tant pel que fa a l'elecció de temes, bàsicament paisatges rurals, marines i aspectes portuaris, entre els quals destaquen els realitzats en estades a Camprodon, Cadaqués i Port de la Selva, com pel que fa al tractament. És una pintura d'una interpretació naturalista espontània, que va gaudir de gran èxit a l'època.

Fou un pintor infatigable i molt fecund (utilitzava, sovint, el format vertical en obres parelles, enteses com a elements decoratius simètrics), que exposà diverses vegades a Barcelona –a les mostres internacionals i a galeries com la Sala Parés on l’any 1921 mostrà el seu admirat autoretrat- i a Madrid, al mateix temps que la seva obra s’exportava a Amèrica.

Segundo MATILLA, vist pels artistes (també autoretrats):

Autoretrat

Autoretrat
Segundo MATILLA. Autoretrat, c. 1907

Obra:

Autoretrat

Autoretrat
Segundo MATILLA. Autoretrat, c. 1907

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.