diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Universitat de Barcelona i Filmoteca de Catalunya analitzaran el patrimoni fílmic des del "revers" de la història

Notes de premsa

Universitat de Barcelona i Filmoteca de Catalunya analitzaran el patrimoni fílmic des del "revers" de la història


Imatge del film «Barcelona.1927. Tertúlia en un cafè», conservat a la Filmoteca de Catalunya

El Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON) -pertanyent a la Universitat de Barcelona- i la Filmoteca de Catalunya tornen a sumar esforços per aprofundir en el coneixement del nostre patrimoni fílmic. Ho faran a través del projecte "Entre ciudades: el arte y sus reversos en el período de entresiglos (XIX-XX)", dirigit per les doctores Teresa-M. Sala i Irene Gras i finançat pel Ministerio de Universidades.

El projecte "Entre ciudades: el arte y sus reversos en el período de entresiglos (XIX-XX)" té com a propòsit analitzar l'art i els seus reversos a la ciutat industrial com a fenomen de la modernitat, la qual cosa suposa abordar les polaritats dialèctiques d'una mateixa situació. Es tracta d'abordar les diferents formes que el revers adopta en l'àmbit artístic: a partir del subjecte creador, de les obres i dels espais construïts. Aquesta anàlisi se situa dins d'un marc geogràfic específic, en el qual es posaran en relació la ciutat de la Barcelona i les ciutats de Río de la Plata (Buenos Aires, Rosario i Montevideo), sense deixar de considerar l'eix Barcelona-París i altres centres culturals com Palma.

La investigació té un caràcter marcadament multidisciplinari i una de les seves ramificacions es troba en l'anàlisi d'una part significativa dels rics fons audiovisuals de la Filmoteca de Catalunya des d'aquesta particular visió de la història i el seu revers. Una vegada els treballs hagin conclòs, està previst realitzar una jornada per a donar a conèixer aquest material poc conegut i de gran interès.

El projecte està en el seu equador i compta amb la col·laboració d'un elenc notable d'especialistes, entre els quals hi ha Miquel-Àngel Codes Luna, director de diderot! Art i Accions Artístiques.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.