diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

La Xarxa de Museus d'Art de Catalunya (XMAC) inicia un projecte per aprofundir la recerca de col·leccions de la mà de les universitats dels Països Catalans

Notes de premsa

La Xarxa de Museus d'Art de Catalunya (XMAC) inicia un projecte per aprofundir la recerca de col·leccions de la mà de les universitats dels Països Catalans


© Sergi Conesa / EL PERIÓDICO. Magatzem del MACBA

Una de les línies de desenvolupament de la XMAC consisteix en promoure la recerca vinculada a les seves col·leccions. Davant la coincidència d'interessos amb els grups de recerca universitaris i la necessitat d'aprofitar millor els pocs recursos disponibles per fer recerca, s'ha iniciat un projecte per establir la fórmula òptima que permeti engegar la col·laboració estable entre aquests dos tipus d'institucions.

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya (XMAC) té com a principals objectius facilitar polítiques comunes de protecció, recerca i coneixement del patrimoni, la formació dels professionals dels museus del país i la col·laboració dels membres de la xarxa en la realització de projectes conjunts.

Dins el seu Programa d’Actuacions, la XMAC té una línia de desenvolupament que consisteix en promoure la recerca vinculada a les col·leccions. La recerca representa un percentatge petit en els pressupostos dels museus, si bé els museus aprofiten els projectes de documentació i les exposicions, principalment, per emmarcar la recerca que duen a terme. D’altra banda, són nombrosos els grups de recerca vinculats a les universitats que dediquen els seus estudis a temes coincidents amb els interessos dels museus o que tenen de base les col·leccions dels mateixos. Alhora, es constata que no existeix un vinculació sistemàtica entre les universitats catalanes i els museus d’art per tal d’explorar potencials línies d’investigació.

És per això que des de la XMAC es va considerar necessari iniciar un projecte en el que primerament s’identifiquessin els grups de recerca potencialment interessats en les seves col·leccions, per després poder impulsar estratègies de col·laboració entre aquests grups i els museus de la XMAC. Aquesta identificació ja s’ha dut a terme, pel que el projecte ha entrat en una segona d’estudi que haurà de donar forma als canals d’informació, d’intercanvi i de treball entre ambdues institucions.

La coordinació tècnica d'aquest projecte va a càrrec de Miquel-Àngel Codes Luna, director de diderot! Art i Accions Artístiques.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.