diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques
Activitats

Exposició individual Els salts artístics de Jacint Morera

imatge de la activitat

Comentari sobre Els salts artístics de Jacint MoreraPer la seva inquietud estilística i les seves troballes, Jacint Morera és un dels artistes més singulars de l'art català del segle XX, malgrat que no es prodigués gaire fora de la seva ciutat natal i que en conseqüència fos poc conegut fora d’aquesta. A l’exposició titulada Els salts artístics de Jacint Morera planen aquestes dues qüestions bàsiques per entendre l’art de Morera, és a dir, la seva condició d’artista local (buscada pel mateix Morera) i la seva inquietud estilística. A la primera part es veuen els llocs que marquen la seva vida artística, dels quals Terrassa fou evidentment el més important, ja que sempre hi va estar vinculat –malgrat que no hi visqués sempre- i perquè va ser on va mostrar gairebé en exclusiva totes les seves creacions a través de l’entitat dels Amics de les Arts. Els pobles de Cadaqués (un dels seus indrets preferits per pintar) i Calonge (on decidí retirar-se el 1961 per consagrar-se totalment al seu art), foren els altres dos llocs cabdals dins la seva trajectòria.

A la segona part, es pot seguir per ordre cronològic la vertiginosa successió de canvis estilístics que va protagonitzar, els quals li agradava anomenar “salts mortals”. Es veuen els seus inicis com a ninotaire, en ple context noucentista, l’inici de la seva investigació i assimilació de les avantguardes històriques, com també el seu resultat: un reguitzell imparable d'etapes, amb la característica comuna que cap d'elles s'assemblava a l'anterior. En tant que es fa un repàs a totes, la present mostra esdevé una ocasió única per veure el conjunt de la seva obra i adonar-se de la seva multiplicitat de registres.

Dades de l'activitat

Tipus d'activitat
exposició individual
Lloc
CENTRE CULTURAL TERRASSA (Terrassa)
Dia (celebració / inauguració)
Data inicial
Data final
El temps a Terrassa
Comissariat
Miquel-Àngel CODES LUNA.
Artista vinculat
Jacint MORERA

Llibreria

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.