diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Fundación María Cristina Masaveu Peterson (fundació)

Espais

Fitxa de Fundación María Cristina Masaveu Peterson

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Fundación María Cristina Masaveu Peterson

Nom de l'espai
Fundación María Cristina Masaveu Peterson
Direcció
Alcalá Galiano, 6 | 28010 Madrid
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 919 903 903
Correu-e
infomadrid@fmcmp.com
Web
www.fundacioncristinamasaveu.com/centros/sede-fmcmp-madrid/
Horari habitual
-
Dies gratuïts
-
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

Creada el 2006 per l'empresària i filantropa María Cristina Masaveu Peterson (Oviedo, 1937 - 2006), la fundació que porta el seu nom neix amb la vocació d'impulsar -dins de la tradició de mecenatge de la família Masaveu- la cultura, la formació i la recerca científica a nivell nacional i internacional. En relació al primer objectiu destaquen la gestió i difusió de dues importants col·leccions d'art: la de la pròpia fundació (centrada sobretot en l'art contemporani) i la de la Corporación Masaveu (amb obres de l'Edat mitjana fins a l'actualitat i que es va forjar amb l'assessorament de l'historiador Enrique Lafuente Ferrari).

La seu de la Fundación María Cristina Masaveu Peterson de Madrid se situa en un edifici rehabilitat, un antic palauet del segle XIX reconvertit posteriorment en un hotel. La construcció original respon a les característiques de l'arquitectura palatina madrilenya d'estil neoclàssic, de formes senzilles, harmòniques i proporcionades. L'edifici va ser construït entre 1881 i 1882, segons el projecte de l'arquitecte Luis de Landecho, encara que la façana va ser modificada el 1949 per José María de la Vega Samper. El projecte de rehabilitació (2015-2018) va anar a càrrec dels arquitectes Rafael Masaveu i Carolina Compostizo, que respectaren la volumetria preexistent i destinares dos mil metres quadrats -distribuïts en tres plantes- a la creació de sales polivalents, d'exposicions, auditori, zones de serveis, patis i terrasses.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.