diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Musée d'Orsay (museu)

Espais

Fitxa de Musée d'Orsay

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Musée d'Orsay

Nom de l'espai
Musée d'Orsay
Direcció
rue de la Légion d'Honneur, 1 | 75007 París | França
Situació
Google Maps
Telèfon
+33 140 494 814
Web
www.musee-orsay.fr
Horari habitual
09:30 - 18:00 || 09:30 - 21:45 (dijous) || Dilluns tancat
Dies gratuïts
primer diumenge de cada mes || Tots els dies per a: menors de 18 anys; 18-25 anys amb nacionalitat o residents de llarga duració a un país de la Unió Europea; visitants minusvàlids amb un acompanyant i aturats.
Tipus de fons
art modern i contemporani

Sobre aquest espai:

El Musée d'Orsay té com a objectiu mostrar –en tota la seva diversitat- la creació artística del món occidental entre els anys 1848 i 1914. El seu fons històric es va constituir a partir de col·leccions nacionals procedents del museu del Louvre (concretament, amb aquelles obres d'artistes nascuts a partir de 1820 o més emergents de la Segona República francesa), l'antic museu del Jeu de Paume (dedicat a l'impressionisme) i el Museu Nacional d'Art Modern que, en instal·lar-se al Centre Georges Pompidou el 1976, només va conservar les obres d'artistes nascuts després de 1870. Malgrat ser conegut al món sencer per la seva col·lecció d'obres impressionistes i postimpressionistes, el museu compta amb un ric fons de pintures d’altres estils, escultura, arts decoratives, fotografia, arts decoratives, obra gràfica i arquitectura.

L'edifici del museu té el seu origen en l'estació i l'hotel que es van construir arran de la celebració a París de l'Exposició Universal de 1900. Ideat per l'arquitecte Victor Laloux amb una façana academicista i un interior plenament modernista, va ser a partir de 1939 que l'estació va anar perdent pes per les seves limitacions tècniques i s'aprofità l'edifici per altres funcions (entre d'altres, com a escenografia per a diverses pel·lícules, com l'adaptació que va fer Orson Welles d’“El Procés” de Kafka). L'hotel va tancar les seves portes l'1 de gener de 1973. Amenaçada de demolició i de reemplaçament per un gran hotel modern, l'estació es va beneficiar del ressorgiment de l'interès pel segle XIX. El 1978 l'edifici va ser declarat monument històric i es van posar les bases per crear el nou museu (s'inaugurà al desembre de 1986). La transformació de l'estació en museu va anar a càrrec de ACT-Architecture (Bardon, Colboc i Philippon) i el condicionament interior va ser dirigit per Gae Aulenti. Entre els anys 2009 i 2010, el museu va emprendre la renovació museogràfica de les seves sales impressionistes i post-impressionistes, situades a l'última planta, així com de les quatre plantes del “Pavelló amont” que els hi dóna accés.

Col·lecció

Obres

Restaurant de la Machine à Bougival

Restaurant de la Machine à Bougival
Maurice VLAMINCK. Restaurant de la Machine à Bougival, 1905

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.